Nom nom nom tag - vragen over voeding

In de food/healthbloggers groep waar ik in zit op facebook vroeg Lisette Zwiggelaar van Kiwi&Zo wie er wilde meedoen aan de Nom nom nom tag. De watte!? Ja, ik had er nog nooit van gehoord. Het lijkt wel een beetje op een kettingbrief, elke blogger die getagd wordt, beantwoord dezelfde vragen over voeding en tagt weer een paar andere bloggers om hetzelfde te doen. Best grappig, dus hieronder mijn antwoorden op de vragen! 

Wat vind jij lekker wat verder iedereen vies vindt (en andersom)?
Voor wat betreft hier thuis zijn dat hele eidooiers. Man en kinderen vinden dat maar niets. Zij willen hun eitje hardgekookt en hun dooier van een gebakken eitje stuk. Ik niet, ik hou echt van zo’n lekkere zachte dooier! Als ik zo’n zacht ei eet, zie ik de gezichten aan tafel al betrekken haha. Ik trek me er niets van aan, sterker nog een hele dooier is gezonder omdat er veel meer vitamines en voedingsstoffen behouden blijven omdat hij een stuk minder verhit is geweest. 
En andersom… geen idee, er is niets meer dat ik niet lust eigenlijk!
Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?
Daar kan ik kort over zijn: CURRY! Ik ben verzot op curry met kokosmelk. Het enige waar ik dan in varieer is wat ik er voor groenten, vlees of vis in doe. Heerlijk! Lekker met verse kurkuma en gember erin, mmmm! 
In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?
Soya! Heerlijk Japans eten. 
Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?
Ja, brood… dat eet ik al zo lang niet meer! Wij vinden ons zelfgemaakte zoete brood wel heel erg lekker. Dat is een brood van kokosmeel, boekweitmeel en kastanjemeel, met appel en rozijnen. Je vind dit broodje in mijn e-book "Kinderen kunnen prima andere tussendoortjes eten".  
Deel een handige kooktip:
Zet een potje sole op je aanrecht! Een sole maak je van 1/3 Keltisch zeezout en 2/3 water. Het water neemt het zout op en je kunt het super handig gebruiken bij het koken.  
Wat staat er nog op je food baking bucket list?
Och, zoveel… Mijn hoofd zit altijd vol ideeën wat ik allemaal nog een keer kan maken of proberen. In het e-book "Puur en Lekker eten" dat ik laatst samen met 10 andere bloggers heb gemaakt staan nog zoveel lekkere recepten van collega bloggers, ik wil ze allemaal wel proberen! Inspiratie genoeg, dus ik kan nog even voort!  
Zelf koken / eten bestellen / buiten de deur eten
Voornamelijk zelf koken. Eten bestellen dat doen we sowieso niet. Nu is de keuze hier in het kleine dorp waar wij wonen daarvoor ook nihil, dus dat scheelt. Ik eet wel graag buiten de deur in een lekker restaurant. Een enkele keer halen we ook wel eens een patatje, mmm!  
Ben je ergens allergisch voor?
Ik reageer erg gevoelig op gluten en koemelk. Ik laat het dus echt wel uit mijn hoofd om dat nog te eten. Geiten of schapenzuivel gaat wel goed en dat eet ik wel af en toe.  
Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd/weken/dagen?
Sla! Wij hebben altijd groenten van een biologische hobbyboer hier uit het dorp. Heerlijk, je eet dan echt met de seizoenen mee. Na de hele winter allerlei soorten kool, ben ik nu wel blij dat het slaseizoen weer is aangebroken!  
Wat is je favoriete toetje?
Ik eet nooit een toetje. Wel vinden wij het heel erg lekker om na het eten een klein stukje pure chocolade te eten. 
 
En zoals de bedoeling is, "tag" ik weer een paar bloggers aan wie ik deze vragen doorgeef! 

Jacqueline van Lieshout - www.detoxcoach.nl
Mariëlla Alberts - Voedingspraktijk Pure Energy
 
 
Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...