Slowjuicer of sapcentrifuge? Wat is het verschil?

Een slowjuicer stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Nu mocht ik de Sap-It slowjuicer testen van slowjuicer-kopen.nl Echt geen straf! 
Sapcentrifuge of slowjuicer, wat is het verschil?
Ik had al heel lang een prima sapcentrifuge als onderdeel van keukenmachine. Ik perste daar regelmatig groenten en fruit mee uit. Supersnel klaar en heel gezond. Toch bleek het nóg gezonder te kunnen. Met een slowjuicer! Wat is het verschil? En waarom is dat nóg gezonder? 
De voordelen van slowjuicen:
De naam zegt het al, een slowjuicer perst langzaam. In tegendeel tot een sapcentrifuge. Een sapcentrifuge draait met hoge snelheid rond, waarbij energie vrijkomt (warmte). Dit gaat ten koste van de waardevolle voedingsstoffen. Een slowjuicer kneust en maalt de groenten en/of het fruit door middel van een grote schroef langzaam fijn. Dit heeft als voordelen: 
 
- tot 80% meer voedingstoffen in het sap
- tot 20% beter/gemakkelijker opgenomen door het lichaam
- tot 6 x meer voedingswaarde
Iets meer geduld

De slowjuicer draait langzamer, het duurt dus ook wat langer voordat je sapje klaar is. Het vraagt iets meer geduld dan een sapcentrifuge, maar geloof me, daar word je voor beloond, want het sap uit de slowjuicer is echt nog veel lekkerder dan uit de sapcentrifuge. 

Wat is geschikt om te juicen?
Ik wilde natuurlijk meteen van alles proberen, zowel fruit als groenten. Op het moment dat ik de slowjuicer in gebruik nam, waren net de druiven in onze tuin rijp. Eigenlijk zijn deze druiven niet zo lekker om te eten, omdat ze klein zijn en toch best grote pitjes bevatten. Perfect voor in de slowjuicer dus! Een heerlijk fris druivensapje was het resultaat. En ik moet zeggen, dat is wel het ultieme, gezonde gevoel, zo’n sapje helemaal uit eigen tuin! 
Na de druiven heb ik zo’n beetje alles wat ik meestal wel in huis heb aan groenten en fruit  uitgeprobeerd. Ik moet zeggen, het ene bevalt beter dan het andere. Soms qua smaak, maar soms ook qua handigheid. Zo zijn bijvoorbeeld andijvie en bleekselderij nogal vezelrijke, draderige groenten. Als je deze niet in hele kleine stukjes snijdt of als je het te snel in het apparaat stopt, dan zit je apparaat al gauw verstopt. Dat is wel zo weer opgelost, maar niet echt handig natuurlijk. Ik kwam er al gauw achter dat het handiger is dit soort groenten als laatste door de machine te doen en het goed klein te snijden van tevoren, dan gaat het prima. Ook een goede oplossing is om dan om en om deze groenten in het apparaat te stoppen met iets wat wel heel gemakkelijk gaat zoals appel of komkommer. 
Werk vooruit!
Wat ik erg handig en fijn vind is om flink veel sap in één keer te juicen en dan een deel daarvan in te vriezen. Dat giet ik dan in ijsblokzakjes en voeg ik toe aan smoothies die ik maak. Of het gaat in kleine plastic flesjes de vriezer in. Twee vliegen in één klap en ik kan de hele week profiteren van wat ik eerder gejuiced heb. Zo’n flesje sap haal je ’s ochtends uit de vriezer en neem je mee naar school of naar je werk en na een paar uur is het ontdooid. Handig toch?
Op mijn to-do lijstje staat nu een weekje sapvasten. De hele week alleen maar verse groenten en fruitsappen. Het lijkt me heerlijk! Even een goed moment prikken… dat is meestal ook meteen de lastigste opgave ;-) 
Conclusie:
Al met al kan ik zeggen: Ik ben fan! Ik gebruik het apparaat nu een aantal weken en het is echt een aanwinst in mijn keuken. 
Leuke korting!
Wil jij deze slowjuicer ook proberen? Ik mag maar liefst 15% korting geven! Klik hier om de slowjuicer te bekijken en te bestellen. Voor de korting gebruik je de code slow15.
 
 
Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...