Broodbuik, Hormoonfactor, Voedselzandloper, Paleo... wat is nou gezond?

puzzel 200pxBroodbuik, Hormoonfactor, Voedselzandloper, Paleo... er zijn nu zoveel gezonde stromingen, zoveel gezonde meningen, zoveel gezonde “experts”. Hoe weet je nou wat je moet volgen? Wie heeft er gelijk? 

Er is nogal wat gezond aanbod. De hype is enorm. Een super goede ontwikkeling, want het is natuurlijk geweldig als mensen zich meer met hun gezondheid gaan bezig houden. Maar door het enorme aanbod van gezonde stromingen weet jij nu misschien niet meer wat je nu wel of beter niet kunt doen. 
Natuurlijk is voor elke aparte stroming iets te zeggen. Elke gezonde stroming, welke je ook kiest, zal je gezondheidswinst opleveren. Zeker als je voorheen niet zo met gezondheid bezig was. Maar zou het niet raar zijn als één stroming voor iedereen dezelfde hoeveelheid gezondheid zou opleveren? Dus als we met zijn allen alleen maar volgens Broodbuik of alleen maar volgens Paleo gaan eten? 
Eén stroming? Maar iedereen is toch anders?
Niet alleen is iedereen verschillend, elk lichaam reageert ook nog verschillend. De levenssituatie van iedereen verschilt ook enorm. Het maakt nogal wat uit of je de hele dag thuis bent, op kantoor of onderweg. Of je kinderen hebt of alleen bent. Of je oud bent of jong. Of je veel sport of juist niet. Niemand is eigenlijk ook maar een beetje hetzelfde.
Waarom zou iedereen hetzelfde moeten doen voor gezondheid? 
Gezonder gaan eten en leven is als een grote puzzel met heel veel stukjes. Je zoekt eerst de hoekjes. Dat zijn er maar vier. De pijlers van je puzzel. De pijlers van je leefstijl. Wat wil je? Wil je bijvoorbeeld glutenvrij of minder gluten eten? Koemelkvrij of helemaal zuivelvrij? Vrij van geraffineerde suikers of helemaal suikervrij? De pijlers daar kom je meestal wel uit. De hoekjes van je puzzel zijn vaak gauw gevonden. Nu de rest nog. Hoe vul je de rest van je puzzel? 
  1. Kijk naar wat voor jou werkt en praktisch is. Wat is haalbaar, zó dat jij je er goed bij voelt. Als je elke dag iets moet doen waar je tegenop ziet, dan werkt dat dus niet voor jou. Zoek dan een voor jou geschikt alternatief
  2. Kijk naar wat jij nodig hebt. Volg je een bepaalde leefstijl, maar scheur je de hele dag van de honger? Pas het dan zó aan, dat het voor jou werkt en je geen honger meer hebt
  3. Voel je je niet op je gemak met je leefstijl? Voel je je een buitenbeentje op school of op kantoor? Dat is geen fijn gevoel. Ga dus op zoek naar een gulden middenweg waar jij je wél goed bij voelt
Levert het enerige op, of kost het juist energie?
Alle stromingen met de daarbij behorende boeken en programma’s kun je heel rigide gaan volgen, maar dan kost het je vaak meer dan het je oplevert. Je kunt ook de diverse stromingen op jouw manier combineren zodat een geheel nieuwe, voor jou op maat gemaakte leefstijl ontstaat. Die hoef je niet vol te houden, dat past zo bij jou dat ís jouw leefstijl. 
en toen was er ontspanning...
Een goede gezonde leefstijl die bij je past geeft je niet het gevoel dat je iets op moet geven. Geeft je niet het idee dat je dingen niet meer mag, maar geeft je een vrij en fantastisch gevoel omdat het zo goed bij jou past! Zoek dus precies de juiste puzzelstukjes en geniet! De juiste leefstijl voelt ontspannen!
Hoe vind je de laatste puzzelstukjes? 
Tijdens mijn consulten zijn mensen altijd heel erg blij dat ik met ze meedenk. Juist het precies aanpassen van de gezonde leefstijl op jouw situatie geeft heel veel rust. Het wordt overzichtelijk. Je voelt dat dit bij jullie past. Als je daardoor minder stress ervaart wordt de gezondere leefstijl voor het hele gezin ineens een stuk aantrekkelijker.
 
Een pakketje praktische tips met een bundeltje frisse ideeën en een strikje no no-nonsens erom is wat ik aanbied in een consult. Ontspanning is het resultaat. Een gezonde, maar wel gewoon ontspannen leefstijl is waar ik voor sta. 
 
Een consult is al mogelijk vanaf € 20,-. Online, telefonisch, bij mij of bij jou, allemaal mogelijk. Geen gedoe, gewoon lekker praktisch en zoals het jou schikt. Meer info over de mogelijkheden vind je hier. Even vrijblijvend bellen of mailen kan altijd! 
 
 
 
 
Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...