Waarom minder ongezond eten je niet meteen gezonder maakt...

ongezond eten 200pixOm maar meteen met de deur in huis te vallen: Als je minder ongezonde zaken naar binnen werkt wil dat helemaal niet zeggen dat je daar veel gezonder van wordt.

Je krijgt minder slechte vetten, minder suiker en minder lege vulling binnen. Dat wel. Maar gezondheid bouw je niet op door alleen iets weg te laten.

Voor echte gezondheidswinst moet je juist voldoende aan je voedingspatroon toevoegen. En dat is misschien wel nóg belangrijker dan het weglaten van de ongezondere dingen.

 

Meer eten en toch gezonder worden???

Als je meer groenten, fruit, gezonde vetten en eiwitten gaat eten (en dan bedoel ik ook echt veel meer) krijg je ook veel meer vitaminen, mineralen en sporenelementen binnen. Je lichaam krijgt dan binnen wat het echt nodig heeft. Dat zorgt er voor dat het veel meer en langer verzadigd is. Je hebt langer een vol gevoel en zal niet steeds op zoek gaan naar iets te eten voor tussendoor. Je grijpt dus ook veel minder snel naar de ongezonde zaken.

Daar zit hem dus meteen de winst. Ik denk dat het toevoegen van echt veel meer goed, echt, onbewerkt eten belangrijker is voor je gezondheid dan het weglaten van patat, ijs, koek etc. Als je je lichaam echte voeding geeft zal het minder vragen om rommel.

Twee vliegen in één klap. Je eet veel meer echte, gezonde, onbewerkte voeding én krijgt als vanzelf veel minder rommel binnen!

Echt voeden

Diëten zijn bijna altijd gericht op het weglaten van voeding met veel calorieën. Dus je “mag” bepaalde dingen niet meer eten. Geen patat, geen ijs, geen koek, geen chocolaatjes, geen frisdrank. Alleen dat geeft je al het gevoel een enorm offer te moeten brengen om gezonder te worden. Niet zo gek dat de meeste diëten snel opgegeven worden of dat je gaat lopen sjoemelen.

Draai het om. Ga je voeden met echt, goed, prachtig, heerlijk, vullend, onbewerkt eten en ervaar dat je als vanzelf de ongezonde vulling meer en meer weg gaat laten. Zonder dat je het gevoel hebt dat je niets meer mag. Een heel andere kijk op het veranderen van je voedingspatroon dus en geloof me, een stuk gemakkelijker!
(Lees hier alvast 10 handige tips om eenvoudig meer gezondheid toe te voegen aan je eetpatroon!)

Persoonlijke coaching, een heel andere benadering

In mijn consulten begeleid ik op deze manier naar meer gezondheid. Er is niets dat niet mag. Er gaat een wereld open als je ziet wat er allemaal gegeten kan worden en je zult verbaast zijn over wat het met je doet.

Nieuwsgierig? Er is al coaching mogelijk vanaf € 20,-. Van gewoon even meekijken en persoonlijk gerichte tips tot uitgebreide voedingscoaching naar jouw optimale resultaat. In de praktijk, bij jou thuis, online of telefonisch. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Op naar de gezondste versie van jezelf én je gezin!

 

 

 

Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...