Bouw jij op of breek jij af?

Gezond leven, het lijkt belangrijker dan ooit. Je ziet, hoort en leest het overal. Als moeder moet je natuurlijk alles verantwoord en gezond doen voor jezelf én je  gezin. 
 
Gluten, koemelk, suiker en al die E-nummers, die moet je vermijden en biologisch eten natuurlijk. De juiste dingen ook, wat je wel en wat kun je nou juist weer beter niet eten? En dan moet je daarbij als mama ook nog op de juiste manier bewegen of trainen en hoe doe je dat? Geen cardio, of nouja, niet te lang dan en wat is dan lang? En krachttrainen ook, want sterk is het nieuwe sexy toch?
 
Nu heb ik zelf misschien wat erg veel gezondheidsgoeroes om mij heen verzameld, maar ik denk dat iedereen op dit moment wordt gebombardeerd met “gezond”. In alle vormen, soorten en maten. Sommige van jullie trekken hun eigen plan en sommige gaan als een wilde met al die verschillende adviezen aan de gang.
De één zegt dit, de ander dat en ondertussen zie je door de bomen het bos niet meer. Calorieën tellen is uit, etiketten lezen is in. De overload aan gezondheidsinformatie is bijna niet bij te benen en kan je uiteindelijk juist het tegenovergestelde opleveren van wat de bedoeling was.
Want ga je als een bezetene letten op waar gluten, suiker en lactose in zitten? Wil je alleen nog maar biologisch en als dat er even niet is, raak je dan in paniek?? Zit je je suf te prakiseren of je je kinderen wel de juiste dingen voorzet? 
Vraag je je dan ook nog af of je tussen de bedrijven door dan zelf wel op de juiste manier sport? Wil je exact zoveel minuten cardio doen en twijfel je of je je krachttraining wel op de juiste manier uitvoert? Of ga je braaf zoveel keer per week trainen, omdat je dat ergens gelezen hebt? De kans is aanwezig dat dit je meer stress oplevert dan je ooit gehad hebt en stress breekt af! Stress zorgt voor grote hormonale disbalansen. En dát willen we nou juist weer niet!
Uiteindelijk draait àlles om balans. Als je te krampachtig bezig gaat met je nieuwe leefstijl, bouwt het dan nog iets op voor je? Of breekt het juist iets af?
De kracht van alles ligt in het voelen. Blijf voelen wat het mét je doet, blijf voelen wat het vóór je doet. Probeer te voelen wat het met je gezin doet. Levert het jullie wat op, gaan jullie je er beter van voelen? 
 
Of lig jij zelf na een paar weken etiketten lezen, supermarkten afzoeken en zware krachttraining helemaal op apegapen, maar tja, dán heb je het wel precies zo gedaan als iedereen je aanraadde en je overal gelezen hebt?
Door af en toe even ècht stil te staan bij wat het voor jou doet en wat het jou geeft, kun je betere keuzes maken. Door klakkeloos alle adviezen te volgen die je op facebook of in de bladen tegenkomt, loop je de kans dat je voorbij gaat aan wat voor jóu goed is. 
 
Alleen door écht te voelen weet je of je nieuwe levensstijl iets voor je opbouwt of juist iets van je afbreekt. En dan is een keer niet biologisch of een krachttraining overslaan soms zomaar een beter keuze. 
 
 
 
Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...