Gezonde voeding met kinderen, kan dat ook snel en simpel?

kinderengezond 200pxAls je mij vraagt of gezonde voeding voor kinderen ook snel en simpel kan, dan is mijn antwoord: JA!

JA, JA, JA, want anders deden wij het namelijk niet. Ik houd namelijk niet zo van ingewikkeld. Ik vind koken leuk, maar sta niet graag uren in de keuken. Wij willen als gezin gezond eten, maar niet ten koste van onze tijd, ons plezier, het normaal meedoen of ons budget.
Moet je dan naar de natuurwinkel? Neehoor!
Gezonde voeding komt echt niet alleen maar uit de natuurwinkel. Gezonde voeding heeft niet altijd wilde exotische namen, het hoeft niet altijd duur te zijn en bovenal hoeft het je niet al je tijd te kosten. 
Voorbeeld dagmenu
Ik wil je een dag laten zien met gezonde voeding, zonder dat je naar de natuurwinkel hoeft, het je veel tijd kost en ook nog eens goedkoop: 


Ontbijt: 

Havermout (gemaakt met havermelk) met appel, rozijnen, kokosolie en kaneel.  
(meer ontbijtjes? Klijk hier)

Tussendoor: 

Mandarijn en een handje ongebrande, ongezouten noten
(meer tussendoortjes? Klik hier)

Lunch: 

Rijstwafels met (bio)kipfilet, gekookt ei, een blaadje sla en reepjes avocado
(meer lunches en meeneemlunches? Klik hier of op zoek naar broodvervangers? Klik hier)

Tussendoor: 

Een stukje chocolade (72% cacao) en een fruitsmoothie van banaan, sinaasappel en een halve avocado

Avondeten: 

Gestoomde zoete aardappelblokjes, broccoli en een tartaartje
(meer avondeten? Kijk hier)

Jij kiest
Dit is een voorbeeld voor een dag zonder suiker (oké, een klein pietsie in de chocolade), zonder gluten (kies glutenvrije havermout bij coeliakie), zonder zuivel, e-nummerbewust (in de kipfilet zitten wat e-nummers, tenzij je deze zelf gebakken hebt) en als je wilt kun je natuurlijk alles biologisch kiezen. 
Hoe bedenk je zo'n dagmenu?
Veel mensen vinden het lastig om zelf zulke eenvoudige, maar toch gezonde dagmenu’s te bedenken. Ik help je daar graag bij. Ook online of telefonisch is het mogelijk om voedingsadvies te krijgen. Kijk hier voor de mogelijkheden. Vaak is één consult al genoeg om lekker op weg te kunnen!

 
 
 
Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...