Welke tussendoortjes kies jij voor je kind?

Tussendoortjes uit de supermarkt 
Tussendoortjes… Daar zijn er nogal wat van in de supermarkt. Als je zoals wij glutenvrij en zoveel mogelijk suikervrij eet, dan valt 90% van de supermarkt tussendoortjes af. Wil je dan ook nog het liefst koemelkvrij en zoveel mogelijk  suikervrij, dan blijft er niets meer over.  Moeten we elke dag fruit en groenten mee naar school of naar ons werk?  Daar word ik, maar zeker mijn kids niet echt blij van hoor!
Meters tussendoortjes 
Als je kijkt in het schap met schoolkoekjes, dan zie je dat dit in elke supermarkt een paar meter in beslag neemt tegenwoordig. Een paar meter gevuld met wat eigenlijk? Trek er eens een willekeurig pak uit en lees het etiket. Wat zit er precies allemaal in? Want naast dat het gluten en suiker bevat, zit er nog veel meer in. Wil je dat echt eten? En wil je dat je kind ook elke dag mee naar school geven? 
Dan maar groenten en fruit mee?
Elke dag groenten en fruit en noten meenemen lost dit probleem wel op, maar of dat op lange termijn ook echt leuk en lekker is? Niemand wil altijd hetzelfde en soms heb je ook gewoon wel eens zin in iets heel lekkers. Ook mijn kids willen wel eens een cakeje of een koekje mee naar school. En wat neem je mee als je een dagje op stap gaat? Zelf heb ik dan meestal geen zin in een stukje komkommer bij de koffie en mijn kids al helemaal niet.
Elke dag de keuken in om al het lekkers van de wereld bij elkaar te bakken dan maar? Uh… mag ik bedanken? Ik bak best graag, maar niet elke dag. Toch vind ik wel dat je er ook iets voor over moet hebben als je gewoon gezonder wilt eten. De gulden middenweg is de oplossing. 
Welke tussendoortjes kies je dan?
Ik krijg heel veel vragen via facebook en mijn website van ouders die op zoek zijn naar lekkere, niet te ingewikkelde, maar toch verantwoorde tussendoortjes. 
Daarom heb ik nu voor jullie allemaal een heel ebook gevuld met gezonde, verantwoorde, lekkere, maar vooral glutenvrije, suikervrije, koemelkvrije tussendoortjes! Sommige heel simpel, sommige gezellig de keuken in met je kind. Kortom, voor ieder wat wils. En heb ik dan lekker wat gebakken of gemaakt, dan vriezen we een deel in, zo hebben we altijd wel een lekker tussendoortje voor handen en kost het niet altijd veel tijd. 

Geniet er van! 
 
Hier vind je het ebook "Kinderen kunnen prima andere tussendoortjes eten". 
 
 
 
Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...