Wie ben ik

Mijn naam is Ester Wiemer, ik ben 42, getrouwd met Elco en samen hebben wij drie kids. Sterre van 12, Daan van 15 en Sev van 3 maanden.

EsterAls Orthomoleculair (kinder)voedingscoach en Trainer Hormoonfactor begeleid ik je op weg naar meer gezondheid en hormonale balans. Daarnaast geef ik lezingen en workshops over gezonde voeding en de weg daar naar toe én heb ik samen met Carola van Bemmelen van Sugarchallenge een boek geschreven: 100% Suikervrij voor Kinderen.

Hoe ik samen met mijn gezin tot een andere leefstijl ben gekomen, kun je lezen in ons verhaal. Met deze website wil ik mensen bewust maken van de keuzes die ze maken voor zichzelf en voor hun kinderen. Ik deel hier tips, ideeën, ervaringen en recepten. Door te ervaren, door mijn opleidingen, door veel lezen en zelfstudie en door het volgen van diverse cursussen en lezingen heb ik inmiddels mijn eigen visie ontwikkeld.  

Ik spreek altijd graag van ons “weegschaalprincipe”. Oftewel hier een beetje laten, daar een beetje mogen. Door het “anders eten” zo leuk, aantrekkelijk en afwisselend mogelijk te houden, met hier en daar ook gewoon wat mogen, blijft het ook voor kinderen en andere gezinsleden een aangename leefstijlverandering die niet voelt als opoffering, maar als prettig en aantrekkelijk en bovendien altijd en overal gemakkelijk toe te passen.
Wel wil ik benadrukken dat iedereen uiteindelijk zelf verantwoordelijk is voor de keuzes die je maakt voor jezelf of je gezin. Mijn adviezen, tips en recepten zijn dus nooit bedoeld ter vervanging van medisch advies, ter vervanging van medicijnen of van het advies van een huisarts of andere deskundigen. Ik doe op deze site suggesties die eventueel kunnen leiden tot meer gezondheid en welbevinden.

Mijn opleidingen:
Hotel school, Amsterdams’s College voor Hotel en Gastronomie  1991-1994 
Gewichtsconsulente, LOI 2006
Specialist Drainage en Ontgifting, Academie SAGHO 2011
Trainer Hormoonfactor, Sonnevelt Opleidingen 2012
Evocircadian Coach, Circadian 2012
Cursus Vrouwenklachten, Circadian 2013
Suppletie-adviseur Ortholon

2013

Orthomoleculaire voeding voor Kinderen 2015

 

 

 

Wil je meer lezen over hoe ik zelf tot mijn ommezwaai gekomen ben, klik dan hier voor mijn verhaal.

 

Ons verhaal

KINDEREN KUNNEN PRIMA ANDERS ETEN!

Mijn naam is Ester Wiemer. Ik besloot eind 2011 om totaal anders te gaan eten. Geen gluten, geen suiker, geen koemelk, zo min mogelijk E-nummers en biologisch. Dat was nogal een verschil met hoe ik het altijd had gedaan. Al heel snel merkte ik dat ik me hier veel beter bij voelde. En dán wil je als moeder van een gezin met twee kinderen, niets anders dan dat je man en kinderen ook zo gaan eten.
Omdat ik degene ben die de boodschappen haalt, hadden ze geen keuze meer of ze wel of niet biologisch wilden eten. Zo min mogelijk bewerkt eten en zo min mogelijk E-nummers is ook iets dat je als moeder prima zelf voor voor het gezin kunt regelen.

Maar hoe krijg je de rest van de family van de suiker, van de gluten en van de koemelk af?
Melk vonden ze al niet zo lekker. “Oh mam, hoeven we geen melk meer? Jippieeeee!!!!!”. Maar kaas was al wat lastiger. Dus heb ik ze lekker nog een tijdje biologische kaas laten eten. Op rijstwafels, dat dan weer wel. Maar gelukkig vonden ze die heerlijk!

Lees meer...

Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...