Wie ben ik

Mijn naam is Ester Wiemer, ik ben 42, getrouwd met Elco en samen hebben wij drie kids. Sterre van 12, Daan van 15 en Sev van 3 maanden.

EsterAls Orthomoleculair (kinder)voedingscoach en Trainer Hormoonfactor begeleid ik je op weg naar meer gezondheid en hormonale balans. Daarnaast geef ik lezingen en workshops over gezonde voeding en de weg daar naar toe én heb ik samen met Carola van Bemmelen van Sugarchallenge een boek geschreven: 100% Suikervrij voor Kinderen.

Hoe ik samen met mijn gezin tot een andere leefstijl ben gekomen, kun je lezen in ons verhaal. Met deze website wil ik mensen bewust maken van de keuzes die ze maken voor zichzelf en voor hun kinderen. Ik deel hier tips, ideeën, ervaringen en recepten. Door te ervaren, door mijn opleidingen, door veel lezen en zelfstudie en door het volgen van diverse cursussen en lezingen heb ik inmiddels mijn eigen visie ontwikkeld.  

Ik spreek altijd graag van ons “weegschaalprincipe”. Oftewel hier een beetje laten, daar een beetje mogen. Door het “anders eten” zo leuk, aantrekkelijk en afwisselend mogelijk te houden, met hier en daar ook gewoon wat mogen, blijft het ook voor kinderen en andere gezinsleden een aangename leefstijlverandering die niet voelt als opoffering, maar als prettig en aantrekkelijk en bovendien altijd en overal gemakkelijk toe te passen.
Wel wil ik benadrukken dat iedereen uiteindelijk zelf verantwoordelijk is voor de keuzes die je maakt voor jezelf of je gezin. Mijn adviezen, tips en recepten zijn dus nooit bedoeld ter vervanging van medisch advies, ter vervanging van medicijnen of van het advies van een huisarts of andere deskundigen. Ik doe op deze site suggesties die eventueel kunnen leiden tot meer gezondheid en welbevinden.

Mijn opleidingen:
Hotel school, Amsterdams’s College voor Hotel en Gastronomie  1991-1994 
Gewichtsconsulente, LOI 2006
Specialist Drainage en Ontgifting, Academie SAGHO 2011
Trainer Hormoonfactor, Sonnevelt Opleidingen 2012
Evocircadian Coach, Circadian 2012
Cursus Vrouwenklachten, Circadian 2013
Suppletie-adviseur Ortholon

2013

Orthomoleculaire voeding voor Kinderen 2015

 

 

 

Wil je meer lezen over hoe ik zelf tot mijn ommezwaai gekomen ben, klik dan hier voor mijn verhaal.

 

Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...