Receptenruil: Heerlijke glutenvrije quiche!

 
Nadat ik vorige maand even een rondje niet mee deed, ben ik er nu weer bij: de receptenruil!

Ik mocht deze keer rondneuzen op de site http://www.puurhomemade.nl van Cilla Tibbe, geen straf!
Ik koos voor een heerlijke glutenvrije quiche. Op de site staat deze als spinaziequiche met geitenkaas, ik koos voor andere groenten. 
 
Hieronder vind je het recept van de quiche zoals ik hem gemaakt heb. Het originele recept vind je hier: http://www.puurhomemade.nl/spinaziequiche. 
 

 

 
 
 
Wat heb je nodig?
Voor de bodem:
200 gr. rijstmeel
120 gr. kokosolie
1 eidooier
2 tl wijnsteenzuurbakpoeder
½ tl. Himalayazout
zwarte peper naar smaak
80 ml havermelk
Voor de vulling: 
1 courgette
2 preien
1 kleine stronk broccoli
100 gr. spekreepjes
2 tenen knoflook
stukje zachte geitenkaas
3 scheutjes haverroom
4 eieren en 1 eiwit
peper en zout naar smaak
 
In het originele recept wordt ook nog een theelepel Sukrin toegevoegd, ik heb dit weggelaten en absoluut niet gemist. In plaast van de Arrowroot poeder die in het originele recept gebruikt wordt, heb ik wijsteenzuurbakpoeder toegevoegd omdat ik geen Arrowroot in huis had. De rijstmelk en de rijstroom heb ik vervangen voor havermelk en haverroom. 
Hoe maak je het? 
Verwarm de oven voor op 180 graden. Splits het ei van eiwit (bewaar het eiwit). Voeg alle ingrediënten voor de bodem bij elkaar en kneed er een deeg van. Voeg de havermelk steeds in kleine beetjes toe en blijf kneden tot je steeds weer een stevige bal deeg hebt. Leg het deeg op een vel bakpapier, leg daar een vel bakpapier overheen en rol het met de deegrol uit tot de grootte van de vorm die je gaat gebruiken. Haal dan het bovenste vel bakpapier eraf en leg de deegbodem met bakpapier en al in de vorm, zorg dat de randen iets omhoog staan tegen de zijkant. Plaats de vorm nu in de oven en bak deze zo’n 10 minuten. 
 
Maak intussen de vulling. Bak de knoflook met de spekjes en de prei. (Ik stoomde de broccoli even kort voordat ik deze toevoegde.) Voeg dan ook de courgette en de broccoli toe. Voordat ik dit groentenmengsel op de quichebodem deed, heb ik het heel even in een vergiet uit laten lekken, om te voorkomen dat de bodem anders te zacht zou worden. Verspreid dan het groentenmengsel over de bodem. Klop intussen de eieren, het overgebleven eiwit, de room en wat peper en zout en verdeel dit over de vulling. Bovenop verbrokkel je dan de geitenkaas en de quiche kan voor ongeveer 45 minuten de oven in. 
Laat de quiche iets afkoelen alvorens je hem opeet. De quiche is genoeg voor 8 punten. Wij hadden er met zijn vieren voldoende aan als avondmaaltijd.
 
De quiche viel enorm in de smaak, ook bij de kids. Ik weet zeker dat ik hem met nog allerlei andere groenten ook eens ga proberen. Ook koud is de quiche heerlijk om mee te nemen als je een dagje weg gaat bijvoorbeeld! 
 
Aan deze recpetenruil doen nog meer bloggers mee!
Elke maand maken we een recept uit elkaar keuken. Neem ook eens een kijkje in de keuken van: 
 
 
Voor meer recepten en inspiratie klik je hier.
 
 
 
Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...