Heerlijke glutenvrije hartige pizza taart!

hartigetaart 200pxDeze quiche maak ik vaak. Het is de ideale manier om allerlei soorten groenten in te verwerken en eigenlijk ook zo klaar of heerlijk van tevoren te maken.
Natuurlijk is de quiche glutenvrij, gebruik je kokosolie ipv roomboter en laat je de geitenkaas weg, dan is de quiche ook helemaal zuivelvrij.
Deze pizza variant die ik dit weekend maakte wil ik jullie niet onthouden, die was wel zo lekker!
 
 
Wat heb je nodig? 
voor de bodem:
100 gr rijstmeel
100 gr kastanjemeel
100 gr roomboter of kokosolie
1 ei
1 tl baking soda (natriumbicarbonaat) 
1 tl citroensap
½ tl Himalaya of zeezout
eventueel wat water of havermelk
quichevorm
2 vellen bakpapier
deegroller

voor de vulling:
200 gr biologische spekreepjes
4 tot 6 plakken biologische cervelaatworst of salami
3 tomaten
1 bosje bosui
1 courgette
2 el Italiaanse kruiden
5 eieren
1 pakje haverroom (Avena)
zout, peper
optioneel: 10 plakjes geitenkaas
Hoe maak je het? 
Maak eerst het deeg voor de bodem. Daarvoor meng de ingrediënten allemaal in een kom en kneed deze tot een fijne bal deeg. Als het deeg nog korrelig is, kun je er kleine beetjes water of bijvoorbeeld havermelk aan toevoegen tot je een goede bal deeg hebt die je kunt uitrollen. 
Leg dan een vel bakpapier op het aanrecht, het deeg erop en daaroverheen weer een vel bakpapier. Rol het deeg uit tot een dunne lap, die in je quichevorm past. (inclusief opstaand randje) Bak de bodem vast een kwartiertje af op ongeveer 180 graden. 
Vulling
Maak intussen je vulling. Bak de spekjes uit en verwijder de zaden uit de tomaten (anders wordt het te vochtig). Snijdt de tomaat in kleine stukjes en voeg dit samen met de bosui bij de spekjes. Als het gaar is zet je het even apart. Snijdt intussen de courgette met een kaasschaaf in dunne plakjes. Meng dan in een mengkom de eieren, de Italiaanse kruiden, zout, peper en de room en klop dit lobbig. 
Haal de bodem uit de oven, leg de plakken cervelaatworst of salami op de bodem en bedek dit met het de spekjes en tomaat. Schenk het eimengsel hier gelijkmatig overheen. Steek dan rondom de plakjes courgette naast elkaar erin tot de taart helemaal bedekt is. Eventueel kun je bovenop wat plakjes geitenkaas leggen.

Bak de taart af tot het ei helemaal gestold is. Dit duurt ongeveer 30 tot 45 minuten op 200 graden.

Deze hartige taart is ook koud heerlijk te eten bij de lunch of als tussendoortje. Of wat dacht je van gezonde snack op een feestje of verjaardag? 
 
Eet smakelijk! 
 
Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...