Heerlijke knapperige, glutenvrije gingerbread koekjes

gingerbread cookies 200pxYES! Het is eindelijk gelukt om echt knapperige, glutenvrije koekjes te bakken! Deze gingerbread cookies zijn echt de lekkerste die ik in tijden heb gebakken.
Voorheen werden mijn koekjes toch vaak heel snel zacht.
Door de arrowroot in dit recept blijven deze koekjes heerlijk knapperig. 
Natuurlijk deel ik graag het recept van deze gingerbread koekjes met jullie. Het is best een groot recept, je kunt het gemakkelijk halveren. (hoewel ze zó op waren…)
 
Wat heb je nodig? (voor ongeveer 35 koekjes)
60 gr arrowroot
150 gr (geiten)roomboter 
3 el honing
2 tl Ceylon kaneel (die bestel ik heel voordelig hier)
2 tl gemberpoeder
½ tl nootmuskaat
snufje kruidnagelpoeder
1 el citroensap
eventueel een scheutje warm water
Hoe maak je het? 
Meng alle ingrediënten in een kom tot een soepele deegbal. Als het deeg erg korrelig blijft en het vormen van een bal lastig blijft, voeg dan een heel klein beetje handwarm water toe en kneed het opnieuw. Laat dan het deeg even een half uurtje rusten in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit tot een dunne lap. Deze koekjes zijn vooral erg lekker als je ze dun maakt. Steek de vormpjes uit en leg de koekjes op een vel bakpapier op een bakplaat of rooster. Bak je koekjes af in 10 tot 15 minuten op 180 graden, dit is een beetje afhankelijk van de dikte van je koekjes. 
TIP!
Als je de gember, nootmuskaat, kruidnagel en kaneel weg laat heb je een prachtig basisrecept voor glutenvrije koekjes waar je naar hartenlust mee kunt variëren. 
Nog veel meer recepten voor overheerlijke tussendoortjes vind je hier
 
Wat is jouw lekkerste recept voor koekjes (glutenvrij en suikervrij)? Dee je recept hieronder met anderen! 
 
 
 
 
 
 
Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...