Ei muffins, gezonde lunch of verantwoord tussendoortje

eimuffins 200pixAl vaker voorbij gekomen, deze ei muffins, maar ze zijn ook zó lekker en zó simpel om te maken. Ideaal om mee te nemen in de lunchtrommel of een heerlijk gezond tussendoortje.
Wat heb je nodig voor 12 muffins?
6 eieren
100 ml haverroom
Italiaanse kruiden
peper, zout
vulling naar keuze, bijvoorbeeld:
ham
spek
salami
prei
wortel
spinazie
tomaat
courgette
(geiten)kaas
Hoe maak je ze? 
Verwarm de oven voor op 200 graden. Blender de eieren en de room met peper en zout en de Italiaanse kruiden tot ze schuimig zijn. Vul de muffinvormpjes met de vulling van jouw keuze en giet hier het ei over. Bestrooi eventueel met wat (geiten)kaas. 
Schuif de muffins in de hete oven en bak ze tot ze gaar zijn, ongeveer 20 minuten. 
Perfecet brood vervanger! 
Deze muffins zijn natuurlijk een ideale manier om je brood te vervangen als je dat niet meer wilt eten. Eigenlijk is het brood en beleg in één.
Nog veel meer recepten?
Ben je op zoek naar meer inspirerende, maar eenvoudige manieren om je brood te vervangen, gezonde lunch mee te nemen of verantwoorde tussendoortjes? Dan wil ik je graag de e-books laten zien. De boekjes ontbijten, meeneemlunches, gezonde tussendoortjes, avondeten en broodvervangers bakken bakken zijn stuk voor stuk boekjes waarin je praktische invulling vindt voor je gezonde leefstijl. Elk recept is suikervrij, glutenvrij en zonder koemelk. Je vindt ze hier
 
 
 
 
Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...