Zó eenvoudig kun je zelf amandelpasta maken

amandelpasta 200pixHet zat al tijden in mijn hoofd; zelf amandelpasta maken.
 
Echt zo’n klusje dat je elke keer uitstelt.
Van de week heb ik er eindelijk even de tijd voor genomen. En zoveel tijd bleek het eigenlijk helemaal niet te kosten.  Al met al ben ik er zo'n 15 minuten mee bezig geweest, valt best mee toch? 
 
Het resultaat is geweldig! De pasta is lekker vol van smaak en heerlijk smeuïg.
 
De potten in de winkel staan al een tijdje en daardoor komt de olie bovendrijven. Dat kun je gewoon doorroeren, maar de ervaring leert dat het soms best een klusje is om de pasta dan weer goed gemengd te krijgen. Daardoor blijft er onderin de pot een droge massa zitten die niet lekker meer te smeren is.
 
Voordeel van de zelfgemaakte pasta is, dat ie voorlopig wel even smeuïg blijft. Ik weet nu al zeker dat deze pot leeg is voordat de olie naar boven drijft. Met die twee hongerige pubers van mij is de pot zó leeg.
 
Het enige dat je nodig hebt is: 
400 gram amandelen (voor een kleine pot neem je de helft)
beetje zeezout
blender
Hoe maak je het?
De amandelen en wat zeezout (naar smaak) gooi je in de blender en dan is het eigenlijk alleen nog maar een kwestie van blenden en roeren. Steeds heel even kort de blender aan en dan stevig doorroeren, vooral aan de onderkant waar het draaimechanisme van de blender zit, zodat alle noten ‘aan de beurt komen’. 
Net als je begint te twijfelen of het ooit een pasta wordt, na een minuutje of 10, zul je zien dat het toch ineens een pasta wordt. Geduld en stevig roeren worden beloond. 
Nu alleen nog even in een potje doen en klaar is je amandelpasta. 
Welke amandelen gebruik je?
Ik gebruikte nu geroosterde amandelen, maar je kunt natuurlijk ook rauwe amandelen gebruiken met of zonder velletje. Met velletje krijg je een bruine pasta, zonder een witte. Uiteraard kun je volop variëren met allerlei noten. Gebruik je wat cacao of een handje rozijnen door je notenpasta, krijg je weer een hele andere variatie. Mogelijkheden genoeg!
Heerlijk op een zelfgemaakt glutenvrij broodje!
De notenpasta is zalig op zelfgebakken glutenvrij brood. Dat is hoe mijn kids het dan ook het liefste eten. Ook op andere broodvervangers is het heerlijk!
 
Smeer het eens op een sneetje banaanbrood of op heerlijke kleine American Pancakes, mmm! Je vindt de recepten van deze lekkere broodvervangers in het e-bookje “Broodvervangers bakken”.
 
 
 
Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...