Happy birthday to me! Gezonde taart zonder bakken!

taart1 200pxBij een verjaardag hoort taart. En hoewel ik helemaal niet zo van taart en gebakjes houd, had ik deze keer zomaar zin om voor mijn eigen verjaardag een taart te verzinnen.
 
En dan wel eentje die helemaal suikervrij*, glutenvrij en zuivelvrij is uiteraard. 
Toen ik laatst mueslirepen aan het fabrieken was, bedacht ik dat het mengsel wat ik gebruikte het ook wel eens goed zou kunnen doen als taartbodem. Dat idee is blijven hangen en ik heb er vandaag een heerlijke topping bij bedacht. Resultaat: Een superlekker, heerlijk fris taartje dat maar 20 minuten werk is! Een taartje waarvan ik rustig durf te beweren dat het gezond is! 
Dit heb je nodig 
Voor de bodem: 
2 handjes amandelen
2 handjes pecannoten
1 handje paranoten
1 handje pompoenpitten
2 eetlepels geraspte kokos
7 kleine of 4 grote dadels
1 handje rozijnen
3 flinke eetlepels kokosolie
Voor de topping:taart2 200px
250 ml kokosmelk
200 ml vers sinaasappelsap
6 blaadjes gelatine
1 el honing
snufje gember
1 theelepeltje geraspte sinaasappelschil
Zo maak je het
Start met de bodem. Doe alle ingrediënten voor de bodem, behalve de kokosolie, in een blender. Mix het tot de noten goed verkruimeld zijn en het geheel gemengd is. Smelt de kokosolie au bain-marie. Schep de notenmix in een kom en giet de kokosolie erbij. Meng dit goed doorelkaar. 
Bekleed de onderkant van je springvorm met een vel bakpapier, maak de springvorm dicht en schep de mix erin. Verdeel de mix over de bodem en druk het heel stevig aan. Zet de vorm met de bodem nu even in de vriezer. 
Ga ondertussen verder met de topping. Verwarm de kokosmelk en sinaasappelsap samen met de honing in een steelpannetje. Laat het niet koken, alleen zachtjes opwarmen. Rasp de sinaasappelschil erboven en roer er een snufje gember door. Week de gelatineblaadjes ondertussen in koud water en knijp ze dan uit. Laat ze oplossen in de kokosmelk. Neem de pan van het vuur en haal je bodem uit de vriezer. Giet het kokos-sinaasappelmengsel voorzichtig bovenop de bodem en zet de taart in de koelkast om op te laten stijven. 
Als de taart is opgesteven, dan kun je de taart versieren met kokosrasp, geraspte chocolade en schijfjes sinaasappel. 
 
Geniet ervan! 
 
* De taart is vrij van geraffineerde of geconcentreerde suikers. Dadels, rozijnen en honing zijn natuurlijk ook suikers.
 
 
 
 
Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...