Waanzinnige wafels, zonder gluten, zuivel en suiker, maar mét extra groenten!

wafels 200pxDe grootste kick die ik als receptenbedenker kan krijgen is als andere kinderen mijn creaties echt lekker vinden.Als mijn eigen kinderen en mijn man een creatie lekker vinden dan is dat natuurlijk super, alleen die zijn intussen wel heel wat gewend. 
Zeker als het gaat om zoetigheden, zijn mijn man en kids niet echt een goede maatstaf om te peilen of iets door anderen ook lekker gevonden zal worden. Zij zijn al zo lang minder tot geen zoetigheid gewend, dat ze alles al snel zoet vinden. Als ik ergens banaan door doe is het al gauw zoet genoeg. 
Gisteren maakten mijn man en dochter een wafelbeslag. Ik was aan het slowjuicen en riep ondertussen wat ze allemaal bij elkaar in de beslagkom moesten doen. Dus ze gingen aan de slag met rijstmeel, boekweitmeel, kastanjemeel, eieren en banaan.
Omdat ik van het juicen van de winterpenen prachtige wortelpulp had, hebben ze die ook door het beslag gedaan. Mijn dochter keek me aan en zei: “gadverdarrie mam, moet dat echt?”. Maar ze ging overstag toen ik beloofde dat ze er niets van zou terugproeven.
 
Ondertussen mikte ik ook nog stiekem een half bietje in de blender bij het beslag. Ik kreeg weer een veelbetekenende blik van mijn dochter, maar het beslag kleurde natuurlijk wel meteen leuk roze. 
 
Aan tafel ging het roze beslag in het wafelijzer. Helaas zie je van dat roze niet veel terug. Dan zou je er denk ik veel meer biet in moeten doen. Maar goed, het idee dat er in het beslag ook groenten zit is toch ook wel grappig. Uiteindelijk vonden de kids dit toch gewoon de lekkerste wafels die we tot nu toe hadden gebakken. Dat is altijd leuk om te horen natuurlijk, maar de klap op de vuurpijl kwam van een vriendje van mijn zoon die ook mee at. Vind je het lekker?  Vroegen we hem natuurlijk. “Ja, echt wel, ze zijn net zo lekker als thuis!” Hij was erg verrast toen hij hoorde wat er allemaal niet en juist wel in het beslag zat. 
 
En dan ben ik wel even trots hoor, dat onze glutenvrije, zuivelvrije, suikervrije pannenkoeken met groenten door het beslag nét zo lekker smaken als thuis bij iemand die helemaal niet gluten, zuivel of suikervrij eet. 
 
Het recept?
Ik heb de hoeveelheden niet opgeschreven… Maar het beslag bestond uit 5 eieren, rijstmeel, boekweitmeel en kastanjemeel, in ongeveer gelijke hoeveelheden. Daarnaast een rijpe banaan, wat wortelpulp en een half bietje en wat water, tot je een lekker lobbig beslag hebt. Bak je er pannenkoeken van, dan maak je een iets dunner beslag, maak je er wafels van, dan zorg je voor een dikker beslag. 
 
Heb je pannenkoeken of wafels over? Bewaar ze voor de volgende dag in je lunchtrommel of als tussendoortje! Lekker makkelijk. Regeren is vooruitzien en dat geldt zéker voor gezond eten! 
 
Eet smakelijk! 
 
 
 
 
 
 
 
Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...