Ideaal tussendoortje: Snelle suikervrije wortelcake

wortelplaatcake 200pxWat te doen met de restjes van het slowjuicen?
Als ik mijn slowjuicer gebruik probeer ik altijd iets te bedenken wat ik kan doen met de pulp die overblijft. Ik blijf het zonde vinden dat je een deel van het fruit en de groenten zo de vuilnisbak in kiept. 
Zo zorg ik dat ik in een handige volgorde de groenten door de slowjuicer doe. Dus bijvoorbeeld eerst alle wortel. Die pulp bewaar ik dan. Daarna de courgette, bleekselderij, komkommer, dat gaat in een zakje de vriezer in en ik heb er al menig pastasaus mee opgevuld. 
Bietjes ook even apart, net als de wortels. Beide zijn namelijk heerlijk om mee te bakken. Met het wortelpulp van gisteren maakte ik een waanzinnig lekkere wortel plaatcake. Supersnel klaar en waanzinnig lekker! 
Deze wortelcake is een heel verantwoorde broodvervanger in je lunchtrommel of heerlijk als gezond tussendoortje. Hier volgt het recept:
Heerlijke snelle, suikervrije wortel plaatcake
Wat heb je nodig? 
100 gr kastanjemeel
100 gr kokosmeel
75 gr amandelen (ik gebruikte gebakken amandelen, maar rauw of amandelmeel kan ook)
6 eieren
200 gr wortelpulp
2 flinke, rijpe bananen
½ tl vanille essence
2 tl gemberpoeder
1 tl baking soda
sap van ½ citroen
Hoe maak je het? 
Verwarm de oven voor op 180/200 graden.
Meng in de blender de eieren, de bananen, de amandelen, de wortel, de vanille en de gember tot een romige massa. Meng de beide melen in een ruime kom doorelkaar. Giet hier het beslag uit de blender bij. Mix dit goed met een garde. Als laatste strooi je de baking soda erover en het citroensap, nog even goed doorroeren. 
Neem een braadslee of een ruime ovenschaal en leg er een vel bakpapier in. Verdeel het beslag goed over de bodem. Ideaal is als je laag beslag maximaal zo’n 3 cm dik is. 
Schuif de plaatcake in de oven en bak hem af in ongeveer een kwartiertje. Dit verschilt wel erg per oven, dus hou het goed in de gaten. Omdat de plaatcake dun is, is het lekker snel klaar! 
Haal de cake uit de oven, en snijd er mooie blokken van. 
Die bak je gewoon 's avonds nog even snel!
Deze plaatcake is echt ideaal om ’s avonds nog even te bakken omdat hij zo snel klaar is. De volgende dag kan het dan zó in de gezonde broodtrommel of mee als heerlijk gezond en verantwoord tussendoortje.
Enne.... niemand heeft door dat ie ook nog een beetje extra groenten eet
 
Wil je meer van dit soort ideale brood vervangende recepten? Kijk dan gauw even hier!
 
 
Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...