Snelle courgettesoep voor een makkelijke dag

courgettesoep 200pxWoensdag is bij ons tegenwoordig een gekke dag met eten.
Dochterlief moet trainen van half zes tot half zeven, zoonlief vervolgens van half zeven tot half acht en als klap op de vuurpijl moet manlief dan nog trainen van half 8 tot half 9. Aangezien laatstgenoemde ook meestal niet voor half zeven ’s avonds thuis is, is het nogal een uitdaging om voor iedereen iets gezonds op tafel te krijgen op de juiste tijd. 
 
Sinds dit sportseizoen op deze manier is geopend heb ik de woensdag dan ook gebombardeerd tot soepdag. Elke woensdag een ander soepje. Iedereen kan eten wanneer het hem of haar schikt en het toch gezond en voedzaam. Heerlijk. 
 
Voor mij, nu ik zwanger ben ook heerlijk, want mijn bekken wordt niet gelukkig van lang in de keuken staan op dit moment en ik dus ook niet. Alles moet dus zo snel en gemakkelijk mogelijk. Best een uitdaging soms, zeker als je elke dag verse groenten en echt gezond en verantwoord wilt eten. 
Gisteren maakte ik deze heerlijke en supersnelle courgettesoep. Fluitje van een cent en toch heerlijk, gezond én voedzaam. Groot voordeel is dat je de dagen daarna meteen een heerlijke lunch hebt!
Wat heb je nodig? 
2,5 liter kippenbouillon
3 courgettes
2 uien
2 tenen knoflook
1 el sole (of zeezout naar smaak)
250 ml kokosmelk
Hoe maak je het? 
Zet de kippenbouillon op, of maak bouillon van 2,5 liter water met bouillonblokjes (zonder E621 is het beste). Wat ook erg lekker is zijn kruidenbuiltjes. Een soort theezakjes met kruiden die je gewoon in de supermarkt en koopt en waar verder geen rommel in zit. Het geeft net iets meer smaak aan je bouillon. 
Snij de courgette in plakken, de ui in stukken en pers de knoflook. Voeg dit allemaal toe aan de bouillon en laat het gaar koken. Pureer dan de soep en voeg de kokosmelk en de sole toe. Even proeven en op op smaak brengen met peper en zout. 
 
Al met al was de soep in 20 minuutjes klaar, waarvan ik er 10 op de bank heb gezeten ;-)
 
 
 
 
Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...