Babykoekjes zonder suiker, gluten en koemelk

babykoekjes

Zachte babykoekjes zonder suiker, gluten en koemelk

Eindelijk het eerste baby recept. Toen ik zwanger was van Sev vond ik het een geweldig idee dat ik nog eens helemaal van voren af aan mocht beginnen en dus wilde ik zo snel mogelijk starten met het plaatsen van heerlijke, gezonde, verantwoorde recepten voor je baby.

De eerste 10 maanden met Sev waren echter zo hectisch dat ik aan bloggen niet toe kwam en aan het uitproberen van recepten al helemaal niet. Soms loop het even niet zoals je denkt dat het ongeveer zal lopen. 

 

Inmiddels ben ik met Sev vanaf 6 maanden gestart met vaste voeding geven, naast de borstvoeding die hij nog krijgt. Wij hebben er voor gekozen om Sev glutenvrij, suikervrij en koemelkvrij te laten eten volgens de methode van Rapley. Daarnaast eet hij nauwelijks zout, geen honing nog en krijgt hij zo min mogelijk granen. En Sev is een dankbaar proefpersoon, hij vindt echt álles lekker! 

Zoveel recepten!

Ik zit te popelen om al mijn recepten en ideeën met jullie te delen en ik begin met deze heerlijke zachte babykoekjes. Sev is er gek op. Ik had er nogal veel gemaakt (ik halveer het recept hier) en ik heb ze ingevroren, wat eigenlijk ideaal is. Ze zijn vrij snel ontdooit en zo heb je altijd wat op voorraad. 

Wat heb je nodig? 

85 gr kokosmeel
25 gr boekweitmeel 
3 eieren
50 gr roomboter
60 gr kokosyoghurt of geitenyoghurt
1/2 vanillestokje (de inhoud ervan)
2 gedroogde vijgen
1 rijpe banaan

Hoe maak je het? 

Verwarm je oven op 200 graden. Meng de melen met elkaar in een kom. Doe de rest van de ingrediënten in de blender. Meng dit vervolgens allemaal bij elkaar. Als het goed is heb je een zacht, soepel, net kneedbaar deeg. Is het te slap, dan voeg je wat extra kokosmeel toe, is het te droog dan voeg je wat water toe. 

Vorm met je handen kleine langwerpige koekjes. Leg ze op een vel bakpapier op het rooster van je oven en bak ze af tot ze lichtbruin en gaar zijn. Bij mij was dat in een minuut of 15 a 20, maar elke oven is verschillend. 

Samen genieten!

Laat de koekjes uiteraard heel goed afkoelen voordat je ze aan je baby geeft! Oh en neem er zelf ook één! De babykoekjes uit de winkel bevatten niet alleen een hoop onnodige rommel, maar zijn voor jezelf ook niet te eten is mijn ervaring. Deze hoef je zelf echt niet te laten liggen, zo lekker! Samen genieten dus! 

TIP! Het is ook lekker om eens af te wisselen en er wat koekkruiden doorheen te doen of wat rozijntjes. 

Laat je me hieronder weten of ze in de smaak vielen? 

Wil jij geen babyrecepten missen?

Schrijf je dan HIER in voor de nieuwsbrief! Ontvang je ook nog een gratis e-book over suiker! 

 

 

 

Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...