Mexicaanse tomatensoep met mais

mex soep 200pxDeze Mexicaanse tomatensoep met maïs is dé favoriet hier in huis!
Wat heb je nodig? 
(voor een grote pan soep)
500 gr gehakt
1 pot biologische mais
2 preien
1 ui
2 tenen knoflook
Mexicaanse kruiden (natuurwinkel)
2 flessen tomatensaus (bv Bio+)
1 of 2 bouillonblokjes (zonder gistextract)
Hoe maak je het?
Fruit ui, knoflook en prei in wat roomboter of kokosolie. Voeg het gehakt erbij en rul dit en doe dan de mexicaanse kruiden erdoorheen.  Voeg dan de tomatensaus erbij en vul dan nog 1 van de flessen met water, goed schudden en de inhoud ook weer toevoegen. Tenslotte de bouillonblokjes erdoor en even laten doorpruttelen. Uiteraard kan er nog meer groenten doorheen voor een stevigere soep. 
 
De soep is hier echt een enorme favoriet van onze kids. Als ik soep maak vragen ze standaard of het wel Mexicaanse soep is. Wij eten de soep graag met wat tortillachips en guacamole. Als je de soep als avondmaaltijd eet is het erg lekker om er een (glutenvrij) brood bij te bakken uit het boekje "Broodvervangers bakken". Bijvoorbeeld het boerenbrood met pompoenpitten is hier erg lekker bij. 
 
 
 
Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...