Uit het e-book: pasta met spinazie

Deze pasta is echt favoriet hier. Helemaal niet zo bijzonder eigenlijk en echt simpel om te maken, maar dat houdt het ook voor de koks leuk!

Wat heb je nodig? (4 personen)

1,5 pak biologische diepvries spinazie
1 stuk gerookte kipfilet
1 pakje spekblokjes 
(dit is de enige varkensvleesuitzondering die wij af en toe maken)
1 pakje haverroom (Avena Cuisine van The Bridge)
1 grote ui of 1 bosje bosui
1 teen knoflook
naar smaak Himalaya of Keltisch zeezout
wat Italiaanse kruiden 
250 gram bruine rijstpasta

 


Hoe maak je het?

Zet water op voor de pasta en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de spekjes, de ui en de knoflook. Doe vervolgens de blokjes spinazie daarbij en als ze ontdooit zijn roer je er de room doorheen. Op smaak brengen met zout, wat Italiaanse kruiden, peper etc. Lekker met een gekookt eitje! 

Eventueel kun je er nog wat zachte geitenkaas doorheen roeren of dit op je bord erover doen. In plaats van gerookte kip en spekjes, kun je ook gehakt gebruiken.

Als de saus erg dun blijft, kun je deze binden met wat Arrowroot poeder. Dit is verkrijgbaar bij de natuurwinkel.

Meer alledaagse, maar toch bijzondere en heerlijke recepten vind je in het e-book "Kinderen kunnen prima anders avondeten"
 

Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...