Aangepast recept! Gluten-en gistvrij "broodje"


Wij eten echt helemaal glutenvrij. Niet omdat dat hip is, maar omdat wij er inmiddels echt last van krijgen als we het wel eten en omdat het naar mijn mening echt oneindig veel gezonder is om geen brood of gluten te eten. (lees hier meer)
Er komt hier dus geen gluut het huis in. Toch willen ook wij wel eens een lekker broodje.
Dit is verreweg de lekkerste én simpelste versie die ik tot nu toe gefabriceerd heb en ik deel het recept dan ook graag hier met jullie.  

 
 
Wat heb je nodig?

100 gr boekweitmeel
100 gr amandelmeel
85 gr gierstvlokken
45 gr kokosmeel
5 eieren
flinke snuf himalayazout of zeezout
ongeveer een half kopje Spa Rood
3 flinke theelepels wijnsteenzuurbakpoeder

Hoe maak je het?

Verwarm eerst je oven voor op 180 graden (hetelucht in dit geval). Weeg dan alle droge ingrediënten af en doe ze bijelkaar in een kom. Vervolgens voeg je de eitjes toe en het zout. Goed mixen met een garde. Als alllerlaatste voeg je de Spa rood toe en de wijnsteenzuurbakpoeder, even goed mengen. Het mengsel gaat in de ingevette cakevorm voor ongeveer 45 min in de oven. Check met een satéprikker of je brood gaar is van binnen. 

Variatietip: Meng er wat Italiaanse kruiden doorheen!


In het e-book "Broodvervangers bakken" vind je 25 heerlijke, eenvoudige recepten om regulier brood te vervangen voor een glutenvrij alternatief. 
In het e-book "Kinderen kunnen prima andere tussendoortjes eten" staan nog twee recepten voor brood. Een zoete variant en een naturel variant. Ook beide zeer smakelijk, ik geef ze mijn kinderen vaak in de lunchtrommel mee naar school. 

 

 

 

Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...