Zachte, romige curry met Kabeljauw

curry kabeljauw 200pxGisteren maakte ik deze romige curry en we waren alle vier erg enthousiast. Zelfs zoonlief die niet van vis houdt, vond het lekker! 
Vis valt niet altijd even goed in de smaak bij kinderen. De smaken van deze curry trekken zo in de vis dat de vissmaak in dit gerecht juist enorm meevalt. 
Wat heb je nodig? (4 personen)
300/400 gram Kabeljauw
1 dikke prei
1 ui
1 zak verse snijbiet (spinaze of elke andere groene groente kan ook)
2 el kokosolie
1 teen knoflook
1 pakje haverroom (Avena, Jumbo)
3 el kerriepoeder
1 el kurkuma poeder of een stukje verse kurkumawortel geraspt
1 el gemberpoeder of een stukje verse gember geraspt
3 el sole (zoutoplossing van zeezout)
2 el Ao Nori (soort peterselie van zeewier, natuurwinkel)
2 el sesamzaad
200 gram gierst
Hoe maak je het? 
Snijdt de groenten. Fruit in de kokosolie de ui en later ook de prei. Pers de knoflook erover uit, fruit dit mee en voeg ook meteen de kerrie en de kurkuma toe. Voeg dan de snijbiet toe, de haverroom, de sole en de Ao Nori. Hoe je sole maakt kun je ook lezen in het E-book over avondeten. Daar staat ook alles in over Ao Nori en verschillende recepten waarin het wordt gebruikt. Laat dit alles lekker gaar stoven. Snijdt intussen de Kabeljauw in stukjes en voeg deze als laatste toe. 
Kook de gierst volgens de aanwijzing op de verpakking. Gierst is veel sneller klaar dan rijst. Het neemt de saus lekker op. Het lijkt een beetje op couscous, maar dan glutenvrij. Voor de afwisseling erg lekker! Op het bord strooi je als finishing touch de sesamzaadjes erover. 
Eet smakelijk!
 
Meer overheerlijke recepten vind je in het boek Kinderen kunnen prima anders avondeten
 
 
 
Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...