Groene kool anders: met rozijnen!


Doe eens wat anders met groene kool! Deze variant heeft een zoete twist en valt daarom bij de kinderen prima in de smaak.
Wat heb je nodig?
1 groene kool
2 handjes rozijnen
1 el kokosolie extra vierge
1 tl kerriepoeder
1 tl gemberpoeder
Hoe maak je het? 
Zet eerst de rozijnen even in een beetje warm water, zodat ze kunnen wellen. De groene kool snijd je doormidden en nog eens door midden, zodat je vier kwarten hebt. Nu kun je gemakkelijk de harde kern wegsnijden. Wat je overhoudt snijd je in dunne reepjes. Bak deze reepjes in de kokosolie en voeg hier de kerrie en gember aan toe. Voeg dan de rozijnen inclusief het welwater toe en laat het geheel zachtjes gaar stoven. Liefst met een deksel op de pan. 
Wij aten het met kippenpootjes en gestoomde bataat, heerlijk!
 
Door: Ester Wiemer, 19-02-2014 
 
Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...