Zelf hamburgers maken, een feest voor de kinderen!

 
Veel kids vinden het super leuk als ze in de keuken mogen helpen. Deze hamburgers zijn ontzettend simpel te maken en dus ook heel geschikt om samen met je kind te maken. Je omzeilt zo heel gemakkelijk de hamburgers van de supermarkt waar meestal een hele rij e-nummers aan is toegevoegd. 
Wat heb je nodig? 
400 gram biologisch rundergehakt
1 el sole of 1 tl zeezout/Himalayzout
1 el Italiaanse kruiden of 1 el Mexicaanse kruiden, afhankelijk wat voor smaak je wilt
1 sjalotje heel fijn gesneden
1 ei
2 el rijstmeel of boekweitmeel
Hoe maak je het?
Meng het gehakt goed met de kruiden, het sjalotje, de knoflook, het ei en het meel. Verdeel het gehakt nu in vieren en draai er eerst ballen van die je vervolgens plat vormt als een hamburger. Bak de hamburgers op niet te hoog vuur langzaam lichtbruin tot ze gaar zijn. 
Uiteraard kun je ze ook gewoon als gehaktballen eten, er kleine balletjes van maken of maak er een slavink van door ze te omwikkelen met een plakje ontbijtspek. Mogelijkheden genoeg! 
 
Op zoek naar meer ideeën voor de avondmaaltijd? Hier vind je er nog veel meer! 
 
 
Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...