Fruit jezelf gezond en slank - Julia Kang

Fruit jezelf gezond en slank julia kangJulia Kang schreef onlangs het boek Fruit jezelf gezond en slank. Nu volg ik Julia al heel lang haar fruity lifestyle was mij natuurlijk niet ontgaan. Een boekenkast vol fruit, intrigerend vond ik dat, maar wat het verder precies inhield wist ik niet. 
Toen haar boek uitkwam was dat natuurlijk dé reden om erin te duiken! 
Julia beschrijft in haar boek hoe je van fruit ook echt een maaltijd kunt maken in plaats van het alleen als tussendoortje te zien. 
Dat is voor heel veel mensen een nieuw perspectief denk ik. We zijn gewend aan als fruit als tussendoortje.

Lees meer...

Gezonde chocoladeletter?

chocolettersPuurMieke
Afgelopen zondag zag ik Mieke van PuurMieke op de terugkomdag voor hormoonfactortrainers. Zij was daar aanwezig met een stand vol met fantastische producten. Ik wilde graag een goede waterfles voor mijn man en nam ook meteen een blik overheerlijke kokosroom mee (die kun je als slagroom kloppen, jammie jammie!). 
 
Gezonde chocoladeletter
Van Mieke mocht ik twee chocoladeletters testen. Nou dat hoef je natuurlijk maar één keer te zeggen, dat doen we hier thuis bijzonder graag! Nog dezelfde avond hadden de pubers hier al beiden een letter te pakken. 

Lees meer...

De Boodschappencoach, wat een praktisch boekje!

boodschappencoachGezond kiezen in je supermarkt is soms best moeilijk!
Je wilt het beste uit je supermarkt. Geen smaakversterkers, chemische toevoegingen, verborgen suikers en transvetten, maar eerlijke voeding. Maar hoe kies je? 
Zie je door de bomen het bos niet meer? Word je knettergek van het etiketten lezen? Dan is deze hernieuwde versie van “De Boodschappencoach” van Ralph Moorman echt iets voor jou!
Vraagbaak voor in je supermarkt, zó in je tas!
De Boodschappencoach is een echte vraagbaak voor in de supermarkt en zo gemaakt dat ie fijn in je tas kan. In dit boekje zijn maar liefst 519 producten voor je gescreend. Je zoekt een product op en de kleur van het artikel in het boekje verteld je precies of je een gezonde keuze maakt. 

Lees meer...

Frecious: supersap uit de slowjuicer

frecious 200pxSupersap voor super herstel

Aan het eind van mijn zwangerschap was ik nog verre van fit…

Ik had enorm last van bekkeninstabiliteit waardoor ik op het laatst nauwelijks nog iets kon. De laatste twee maanden heb ik bijna de hele dag op een ziekenhuisbed in onze woonkamer doorgebracht. Vreselijk vond ik het, normaal ben ik namelijk nogal een bezig bijtje.

Daarnaast had ik zo’n beetje last van alle mogelijke zwangerschapskwaaltjes.

Lees meer...

Eindelijk een echt boek! 100% Suikervrij voor Kinderen

sugarchallenge carola van bemmelen 100 procent suikervrij voor kinderen 3D smallSUIKERVRIJ ETEN EN LEVEN MET HET HELE GEZIN IS LEUK!

Eindelijk is het dan zo ver, het boek 100% Suikervrij voor Kinderen, dat ik samen schreef met Carola van Bemmelen is nu in de voorverkoop alvast te reserveren! 

Allebei hebben wij de afgelopen jaren heel veel uitgeprobeerd, onderzocht en ervaren, daar waar het gaat om de omschakeling naar een suikervrij gezin. 
Wat werkt wel en wat kun je beter anders aanpakken? 
Hoe kun je suikervrij eten en leven zo leuk en lekker maken dat ook je kinderen ervan genieten en graag meedoen?

Lees meer...

Zó maak je van snelle koolhydraten langzame koolhydraten!

suikerauto 200pxHet eten (en drinken) van snelle koolhydraten is voor je lijf hetzelfde als het eten van suiker. Snelle koolhydraten worden namelijk pijlsnel door je lichaam omgezet in glucose (=suiker) en doen je bloedsuikerspiegel gauw en hoog stijgen.
Het nadeel daarvan is dat het ongezond is voor je lichaam, het moet veel te hard werken om al deze suiker te verwerken en je hebt binnen no time weer honger en meestal zelfs trek in zoetigheid.

Lees meer...

Supertip voor alle mama's die hun hormonen in balans willen hebben: Hormoonbalans voor vrouwen

Hormoonbalansvv 200pxHormoonbalans, op het eerste gezicht lijkt het even niets met eten te maken te hebben, maar niets is minder waar. 
 
Dit boek “Hormoonbalans voor vrouwen” van Ralph Moorman en Barbara Havenith is een waanzinnig praktische gids voor elke vrouw (mama, geen mama of mama to-be) om je hormonen in balans te krijgen en te houden en daarbij speelt leefstijl en dus ook voeding een belangrijke rol!
 
Hormonen hebben grote invloed op het leven van elke vrouw. Bij een disbalans kunnen er dan ook tal van klachten ontstaan. Vaak tobben vrouwen al langere tijd met die klachten, weten niet wat ze er (zelf) aan kunnen doen en hebben zo (vaak onnodig!) last van typische vrouwenklachten. 

Lees meer...

Wat hebben we lekker gegeten uit de Beebox!

rozewafels beebox 200pxBeebox; een box vol verse producten, direct van de boer, wekelijks thuisbezorgd
Dat klinkt natuurlijk super. Dus dat vond ik zeker de moeite waard om eens te proberen. 
 
Ik kreeg van Beebox een box maaltijden voor vier personen. Super natuurlijk! Ik wordt als een kind zo blij als ik zo’n verrassingsbox thuisbezorgd krijg. Wat zal er in zitten? 

Lees meer...

Boxbites: gezonde tussendoortjes thuis bezorgd!

boxbitesAltijd leuk! 
Wij mochten een setje van Boxbites proberen! 
Boxbites is een box met gezonde tussendoortjes die bij je thuis wordt bezorgd, door de brievenbus. 
 
Alle boxbites tussendoortjes zijn helemaal natuurlijk, minimaal bewerkt en glutenvrij. Het enige wat je hoeft te doen is online je keuze doorgeven hoe vaak je de Boxbites wilt ontvangen en je ontvangt je gezonde snacks thuis in de brievenbus.

Lees meer...

Vitamines en supplementen bestellen in Amerika, is dat echt wel goedkoper?

iherb 200pxExtra kosten aan de deur betalen?
Al vaker heb ik verteld dat ik mijn supplementen en vitamines en ook nog een heleboel andere dingen bij iherb bestel in Amerika. Toen ik daarmee begon een paar jaar geleden was het spotgoedkoop. Ook hoefde ik toen nog nooit douanekosten aan de deur extra af te rekenen. Nu is dat af en toe wel het geval. 
Soms heb je mazzel, soms niet en moet je bij betalen. Loont het dan nog wel de moeite? Jazeker!
Als je goed kijkt naar wat je in Nederland betaald en wat je in Amerika betaald dan zul je zien dat sommige supplementen echt enorm veel goedkoper zijn daar. Het loont enorm de moeite als je voor supplementen kiest waarbij het verschil erg groot is. 
Voorbeeldje
Ik heb een voorbeeldje voor je gemaakt waarbij je toch bijzonder veel bespaart, zelfs als je aan de deur nog extra douanekosten moet betalen. 
Stel dat je de volgende basis supplementen zou bestellen:

Lees meer...

Hallo Paleo 2 van Willeke Linneman, review én recept!

hallo paleo 200pxOnlangs kreeg ik het boek Hallo Paleo 2 van Willeke Linneman om voor jullie een review te schrijven. Wat een leuk boek! 
Ondanks dat onze eetstijl niet helemaal bij het Paleo principe aansluit, sluit dit boek wel helemaal aan bij wat wij lekker vinden! Er staan heerlijke recepten in, die, en dat vind ik altijd erg fijn, ook nog eens stuk voor stuk niet zo ingewikkeld zijn. 
Niet alleen recepten
Naast de recepten vind je een fijne basis uitleg over wat Paleo precies inhoudt, een Paleo Quick Start, een handig overzicht met E-nummers, een lijstje musthaves voor in je keukenkastje en een handig lijstje met vitamines. Achter in het boek is er nog een hoofdstuk over verzorging met daarin recepten om allerhande verzorgingsproducten zelf te maken. 
Al met al dus veel meer dan alleen een kookboek. Handig!

Lees meer...

10 tips om in plaats van limonade water te gaan drinken

water 200px

 

 

Zoete drankjes en limonade afwennen?

Over op water en thee?

Soms lijkt het wel haast onmogelijk om je kind van de zoete drankjes af te krijgen. Niet zo gek, want al die suiker werkt enorm verslavend. En alles wat verslavend is, is moeilijk af te wennen. 

Ik heb voor jou tien hele handige tips op een rijtje gezet om van zoete limonade en ander zoet drinken over te gaan op water en thee. 

Lees meer...

Zipzicles, super handige ijszakjes!

zipzicle 200pxKen je ze? Van die leuke zakjes met limonade die je vloeibaar koopt in de supermarkt en dan thuis invriest? Ik was er gek op als kind. Maar die limonade he… daar word ik niet zo happy van. 
Kabouter kleurstof
Zo heb je bijvoorbeeld schattige Kabouter Plop varianten. Lijkt leuk, maar schrik niet, er zitten 5 verschillende synthetische kleurstoffen in. (E104, E122, E131, E133, E150D)
 
De bijwerkingen van deze kleurstoffen liegen er niet om: van hyperactiviteit (denk je ze rustig te houden met een ijsje), astma en eczeem tot zelfs anafylactische shock aan toe. Dat verwacht je toch niet van zo’n schattig kaboutertje. 

Lees meer...

Oersterk eten van Richard de Leth: Een oerlekker kookboek!

oersterketen 200pxVerslaafd!
Ik beken. Mijn verslaving aan prachtige kookboeken is een feit. Ze glimmen me tegemoet en ik wil ze allemaal hebben. Er worden de laatste tijd zulke prachtige, gezonde kookboeken gemaakt, heerlijk! 
 
Zo ook het nieuwste boek van Richard de Leth: Oersterk Eten
Het bladeren door de mooie foto’s is een feestje op zich en dat de recepten dan ook nog allemaal zo gezond én waanzinnig lekker zijn maakt het alleen maar nog leuker. 

Lees meer...

De Optimum 9400 van Froothie, wát een krachtpatser!

blender review 200pxSinds wij eten zoals we dat nu al zo’n 3 jaar doen is de blender niet meer weg te denken uit mijn keuken. Ik gebruik de blender elke dag, vaak zelfs meer dan één keer per dag. 
 
Ik was best heel tevreden met de 1000 Watt blender die onderdeel uitmaakte van mijn keukenmachine, totdat ik zelf amandelpasta wilde maken. Dat ging wel in mijn blender, maar echt snel en handig was het niet. 

Lees meer...

Hemsley & Hemsley een echt musthave kookboek!

hemsley 200pxToen ik laatst op bol.com keek wat er voor nieuwe kookboeken uit, viel mijn oog direct op het kookboek Hemsley & Hemsley. Een kleurige cover met daarop de tekst “De kunst om goed te eten”. Dat wekte mijn interesse natuurlijk en toen ik het bekeek was ik al meteen verkocht, die moest ik hebben! 
 
Het kookboek is geschreven door de zussen Jasmine en Melissa Hemsley. Hemsley & Hemsley is een familiebedrijf dat zij in 2010 zijn begonnen. Het is een voedselservice die maatwerk levert aan mensen en hun gezinnen over de hele wereld. Daarnaast geven ze adviezen aan particuliere klanten, restaurants, hotels en ze cateren voor grote diners en evenementen. Drukke dames dus! 

Lees meer...

Deze gewone voedingsmiddelen zijn óók superfoods!!!

superfoods 200px
Superfoods zijn hip en hot. Gojibessen, tarwegras, bijenpollen, chiazaad, hennepzaad en allerhande gezonde poedertjes. Facebook staat er vol mee, er verschijnen boeken over en behalve in de natuurwinkel zie je ze ook steeds vaker verschijnen in de supermarkt of de notenwinkel. 
Superfoods zijn daarentegen ook een prima commercieel product. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er veel geld verdient wordt in de superfood business.
Zonder superfoods niet gezond?
Het lijkt nu net of je zonder superfoods niet gezond kunt leven, maar eigenlijk hebben we gewoon altijd al superfoods gehad. Alleen hebben we ze nooit als superfood bestempeld! Kijk maar eens naar deze producten, stuk voor stuk superfood bij uitstek:

Lees meer...

Gezond dagmenu met kinderen, deel 2

dagmenu ayadjanna 200pxIn de reeks dagmenu’s ter inspiratie, vandaag het dagmenu van Djanna van 4,5 ingestuurd door haar moeder Aya.
 
Zowel Djanne als Aya hebben koemelkallergie en suikerintolerantie. Zuivel van geitenmelk en ruwe rietsuiker gebruiken ze af en toe wel, naast andere alternatieve ongeraffineerde zoetmiddelen. 

Lees meer...

Gezond dagmenu met kinderen, deel 1

dagmenu suzanne 200pxIn de nieuwsbrief heb ik vorige maand een oproepje gedaan om je dagmenu in te sturen.
Ik heb ontzettend leuke reacties gehad en ik ga de komende tijd een aantal van deze dagmenu’s plaatsen. Voor jullie, als inspiratie voor wat je je kids (en jezelf) zoal kunt voorzetten als je gezonder wilt eten met je gezin. 

Lees meer...

Nude food movers, de perfecte lunchtrommel

nudefoodmovers 200pxLunch meenemen is soms best een uitdaging. Zeker als je geen brood eet en je toch elke dag een voedzame lunch mee wilt hebben. Onze lunch bestaat namelijk nooit gewoon uit een paar sneetjes brood, maar uit veel verschillende dingen. Groenten, fruit, tussendoortjes, notenmix, wraps, muffins of een alternatief broodje. Als je dat allemaal bij elkaar stopt in één vak, is dat niet echt lekker. 
Waar moet de ideale broodtrommel aan voldoen?

Lees meer...

Maak een sole van Keltisch zeezout, super gezond!

soleWat is sole? Waarom en hoe maak je het? 
Een sole is een zeezoutoplossing die je voor oneindig veel doeleinden kunt gebruiken. Sole is supergezond omdat het ongeraffineerde Keltisch zeezout waar je de sole van maakt, nog alle mineralen bevat. 
Geraffineerd keukenzout zoals je dat in de supermarkt kunt kopen heeft geen enkel gezondheidsvoordeel meer. Het geeft alleen een zoute smaak en verder niets. Met Keltisch zeezout is dat heel anders. Dit zout is onbewerkt.

Lees meer...

Gezond gourmetten? Met deze tips lukt het zeker!

gourmettenGourmetten met de feestdagen is zeker met kinderen altijd erg gezellig. Met deze tips blijft het ook nog eens gezond!
  1. Kies in plaats van gourmetten voor steengrillen, zo heb je geen schadelijke effecten van de antiaanbaklaag
  2. Kies ook eens voor chinees fondue, dit is heerlijk licht fonduen in bouillon

Lees meer...

Gezond trakteren van Amber Albarda is echt een feestje!

gezondtrakteren 200pxGezond en feest, gaat dat wel samen?
Jahoor! Om een je geslaagd en verantwoord feestje te bouwen is dit boekje van Amber Albarda een musthave. Wat een ontzettend leuk boekje! 
Traktaties en sweet tables
Amber beschrijft een heleboel originele, lekkere en vooral verantwoorde traktaties om uit te delen. Wat dacht je van fruittegels, pindakaaspops of aardbeien-ijsbonbons? 

Lees meer...

Superfood bij uitstek: Kurkuma!

kurkuma 200pxKurkuma (ook wel koenjit of geelwortel) wordt gewonnen uit de wortel van de plant Curcuma longa. Kurkuma is een vast bestanddeel van kerriepoeder, die daaraan zijn gele kleur dankt. 
Verse kurkuma lijkt nog het meest op gemberwortel, maar dan kleiner en smaller. Als je de geelwortel doorsnijdt zie en merk je meteen waaraan deze zijn naam te danken heeft,

Lees meer...

Gezond snoepen, heerlijk voor kinderen, maar ook voor jezelf!

lekkersnoepen 200pxSinds een tijdje heb ik deze pot op de vensterbank in de keuken staan. Bomvol lekkers. Een pot waar iedereen hier tussendoor lekker een handje uit kan nemen. Een echte gezonde snoeppot dus! 
Wat zit er in?
- walnoten
- amandelen
- paranoten
- kokossnippers
- pompoenpitten
- rozijnen
 
Genoeg variatie mogelijk
Natauurlijk kun je er heerlijk op los variëren. Denk bijvoorbeeld ook eens aan:

Lees meer...

10 bespaartips om gezond te eten met een kleiner budget

Niet iedereen heeft een onbeperkt budget beschikbaar voor de boodschappen. Sterker nog, ik denk meer mensen niet dan wel. Als je toch zo gezond mogelijk wilt eten lijkt dat soms misschien lastig. Ik hoor dan ook heel vaak zeggen dat de gezonde leefstijl zo duur is. Toch hoeft dat niet altijd zo te zijn.

Toen wij pas "gezond" gingen eten zijn wij er echt bijna failliet op gegaan. Ik bleef naar de natuurwinkel rennen, want ik wilde van álles alleen nog maar het àllerbeste en met minder durfde ik gewoon geen genoegen meer te nemen.

Lees meer...

15 handige tips om veel meer groenten te eten met kinderen

Groenten, groenten, groenten, hoe meer hoe beter! Maar het is niet altijd gemakkelijk om elke dag een forse hoeveelheid groenten te eten. Met deze tips wordt het al een stuk eenvoudiger om aan een flinke dagelijkse portie groenten te komen. 
  1. Pers groenten uit met een slowjuicer of sapcentrifuge, combineer met fruit en de groenten proef je nauwelijks terug. Zeker als je voor zoete groenten kiest als biet, wortel, bataat etc. verstop je ze gemakkelijk in zo’n sapje. Ook kun je dit sap gemakkelijk invriezen, om de hele week toe te voegen aan bijvoorbeeld smoothies.
  2. Biedt bij elke maaltijd iets van groenten aan.

Lees meer...

De Oerspronkelijke keuken van Yvonne van Stigt

Er is weer een boek dat ik echt even onder jullie aandacht wil brengen: De Oerspronkelijke Keuken van Yvonne van Stigt. Een prachtig kookboek dat vol staat met heerlijke recepten voor oervoeding. 
Je vindt er recepten voor ontbijt lunch en diner, gesorteerd in een praktische indeling op: milde oervoeding, basis oervoeding, koolhydraatbeperkte oervoeding en vegetarische oervoeding. Dus echt voor ieder wat wils. 
 
Het boek sluit prachtig aan bij haar boek Oerslank, waarin wordt ingegaan op de vraag waarom de één wel slank is en de ander niet. Overigens ook echt een aanrader om te lezen! 

Lees meer...

3D koken? Het kan met de Greenpan!

3d koken?
 
Tot voor kort had ik nog nooit van 3D koken gehoord, jij wel? 
 
Het nieuwe 3D koken is helemaal aangepast aan het product dat je gaat bereiden. Zo is het oppervlak van de pan geribd, met kuiltjes of juist glad. 
Geribd is speciaal ontworpen voor vlees en gevogelte, met kuiltjes speciaal voor vis en groenten en glad speciaal voor pannenkoeken en eieren. 

Lees meer...

Boekweit is gezond! 10 voordelen op een rijtje

Wij zijn gek op boekweit! Het is een super veelzijdig product en als je het nog niet kent dan hoop ik dat je het na het lezen van deze tien tips meteen gaat uitproberen!
  1. Boekweit is geen graan. Het is een zogenaamd pseudograan, het lijkt dus wel op een graan maar is het niet
  2. Boekweit zit boordevol plantaardige eiwitten. Daardoor geeft het lekker lang een verzadigd gevoel

Lees meer...

Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...