Goede en veilige zonnebrand (zonder troep) voor je kinderen?

loveazonnebrand 200pxEr wordt alweer veel over geschreven en gezegd: zonnebrandcrème. Welke zonnebrandcrème kies je voor jezelf, je kind of je baby? 
Zon is gezond! 
Allereerst ben ik vooral van mening dat je niet hele dagen moet gaan liggen bakken in de zon. Niet gezond. Zoals alles waar “te” voor staat, is ook “te” veel zon niet goed voor je. Maar de zon is juist wel heel belangrijk en gezond voor ons. 
Hoe zit dat met zon en vitamine D?
Zonlicht heb je nodig om vitamine D aan te maken. Vitamine D zorgt voor sterke botten en tanden, is belangrijk voor een goede weerstand en heeft een positieve werking op je stemming. Onderzoek heeft aangetoond dat het preventief kan werken tegen kanker. Niet onbelangrijk dus, die vitamine D. In Nederland krijgen we er niet gemakkelijk voldoende van binnen, de zon op de huid is hiervoor dus erg belangrijk. Niet alleen voor kinderen, ook voor volwassenen. 
Moet je nou wel of niet smeren?
Toch is te lang zonnen niet gezond, je kunt verbranden en naast dat dat erg pijnlijk kan zijn, zorgt het ook voor versnelde huidveroudering en daarnaast is het risico op huidkanker groter. Moet je dan toch wel zonnebrand smeren? 
Als je bent ingesmeerd verhinderd dit de aanmaak van de zo belangrijke vitamine D. Het is dus handig om in elk geval eerst eventjes zonder in te smeren de zon in te gaan. Daarna is het slim om je te beschermen tegen het zonlicht. Dit kan je doen door in de schaduw te gaan, door kinderen te beschermen met wat kleding en een petje bijvoorbeeld of als je echt in de zon blijft (strand of zwembad) je in te smeren met een goede zonnebrandcrème. Maar welke kies je dan???
De nadelen van reguliere zonnebrandproducten:
Reguliere zonnebrandcrèmes bevatten chemische of synthetische ingrediënten die niet gezond voor je zijn als ze door de huid worden opgenomen, dit zijn onder andere:
Parabenen, verstoren de hormoonbalans (lees hier meer)
Benzofenonen (Dixoybenzone, Oxybenzone), worden in de industrie gebruikt om een chemische reactie op te wekken
Propyleenglycol,  industrieel oplosmiddel, het zou schade aan het zenuwstelsel kunnen veroorzaken
PABA, zou kunnen leiden tot huidpigmentatie of erger nog, huidkanker
Cinnamaten (cinoxaat, ethylhexyl, p-methoxycinnamaat), kan huidklachten, zon-en contactallergie veroorzaken
Wat is het alternatief voor de reguliere zonnebrand?
Je kunt kiezen voor natuurlijke oliën die van nature een beschermingsfactor bevatten, zoals de volgende oliën: 
- Wortelzaadolie: SPF 38-40
- Frambozenzaadolie: SPF 28-50
- Tarwekiemolie: SPF 20
- Avocado olie: SPF 4-15
- Kokosolie: SPF 2-8
- Olijfolie: SPF 2-8
- Amandelolie: SPF 5
- Shea Boter: SPF 3-6
Toch liever een hogere beschermingsfactor?
Als je toch een hogere beschermingsfactor wilt dan kun je kiezen voor een natuurlijke zonnebrandcrème die je beschermt, maar zonder nadelige ingrediënten. De zonnebrandcrème van Lovea is er zo eentje. Een hele fijne crème die goed uitsmeert en prima beschermt. Bovendien bevat het geen Nano deeltjes, sommige natuurlijke crèmes bevatten de actieve beschermingsstoffen in Nano deeltjes die door de huid kunnen worden opgenomen en dat is ook weer niet zo gezond. Bij Lovea hoef je daar niet bang voor te zijn. 
Lovea zit in een handige sprayfles en is ook nog waterbestendig. Helemaal kind-proof dus! Bestellen? Je vindt hem hier. Deze fles gaat zeker mee op vakantie!
 
Al met al is het denk ik het allerbelangrijkste dat we bewuster met de zon omgaan. Er veel vaker even uit gaan en de schaduw opzoeken of je kind een T-shirtje aantrekken. En op momenten dat je dan wel goed beschermd wil zijn, zoals op het strand of in het zwembad, dan kies je nu waarschijnlijk voor een zonnebrand die vele malen minder slecht is dan de reguliere zonnebrandproducten. Zo houden ook het zonnen lekker in balans. Kijk naar wat je beter doet dan voorheen en geniet vooral, want het moet wel leuk blijven! 
 
Ik wens je een veilige zomer met veel zonplezier! 

 
Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...