3D koken? Het kan met de Greenpan!

3d koken?
 
Tot voor kort had ik nog nooit van 3D koken gehoord, jij wel? 
 
Het nieuwe 3D koken is helemaal aangepast aan het product dat je gaat bereiden. Zo is het oppervlak van de pan geribd, met kuiltjes of juist glad. 
Geribd is speciaal ontworpen voor vlees en gevogelte, met kuiltjes speciaal voor vis en groenten en glad speciaal voor pannenkoeken en eieren. 
Dit aangepaste oppervlak zorgt voor een goede verdeling van de vetstof, waardoor je het beste resultaat krijgt. De pan die ik heb uitgeprobeerd van Greenpan is de Milan 3D eieren-en pannenkoekenpan. Het oppervlak van deze pan is inderdaad super glad. De zijkanten van deze pan zijn niet zo hoog en lopen fijn een beetje schuin zodat je prettig en gemakkelijk je ei of pannenkoek kunt omdraaien. 
Eieren
Nu had ik zelf al wel keramische pannen, maar dan hele eenvoudige (lees goedkope). De eerste keer dat ik een ei bakte in mijn nieuwe Greenpan verbaasde ik me over het feit dat mij ei bleef liggen waar ik hem in de pan had gedaan. Hij schoof niet zoals gewoonlijk meteen naar de zijkant, gewoon omdat de bodem van deze pan dus echt kaarsrecht is. (dat waren mijn oude keramische pannen dus al lang niet meer…) Wat verder echt opvalt, is dat het sneller klaar is dan in mijn oude koekenpan. De bodem geleid dus echt de warmte goed. En last but not least kwam mijn eitje 1,2,3 zó uit de pan. Niks aanbakken, niks plakken, niks gekunstel om je ei er heel uit te krijgen. Hij gleed er zo uit. Dat is lekker! 
Pannenkoeken
Pannenkoeken hebben we natuurlijk ook uitgebreid getest inmiddels en ik kan niet anders zeggen dan dat het een verademing is om ze in deze pan te bakken. Het gaat echt snel en vooral heel gemakkelijk. Ook de pannenkoeken bakken niet aan, schuiven losjes door de pan, ideaal. 
Omelet
Tot slot testte ik gisteren nog een grote, dikke omelet. Die maak ik niet zo vaak, omdat het eigenlijk nooit helemaal lukt. Meestal is de onderkant aangebrand en de bovenkant nog niet goed gaar. In de Greenpan lukte hij prima, ik heb er wel een deksel opgelegd van een andere pan, zodat hij rustig en gelijkmatig kon garen. Wonder boven wonder kwam zelfs de dikke omelet ongehavend (en niet aangebrand) uit de pan! 
Antiaanbaklaag?
Tel hier het grote voordeel bij op dat de bodem geen standaard (Teflon) antiaanbaklaag heeft, maar een Thermolon antiaanbaklaag. De voordelen hiervan zijn:
• Een natuurlijke, minerale antikleeflaag
•Geen gebruik van schadelijke chemicaliën, volledig PTFE-vrij en bevat geen silicone olie
•Milieuvriendelijk geproduceerd zonder PFOA, 60% minder CO2 uitstoot
•Hoge hittebestendigheid. Zelfs bij temperaturen tot 450°C is er geen risico op giftige gassen. De antikleeflaag zal niet vervormen of verbranden.
Ik ben om!
Ik geef het toe, ik ben om. Ik heb echt veel liever een wat duurdere Greenpan dan de goedkope keramische pannen die ik had. Uiteindelijk is de Greenpan een stuk duurzamer en levert je echt veel voordelen op. 
Je vindt de greenpan bijvoorbeeld op bol.com. Klik hier om de eieren-en pannenkoekenpan te bekijken. 
 
 
 
Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...