Hemsley & Hemsley een echt musthave kookboek!

hemsley 200pxToen ik laatst op bol.com keek wat er voor nieuwe kookboeken uit, viel mijn oog direct op het kookboek Hemsley & Hemsley. Een kleurige cover met daarop de tekst “De kunst om goed te eten”. Dat wekte mijn interesse natuurlijk en toen ik het bekeek was ik al meteen verkocht, die moest ik hebben! 
 
Het kookboek is geschreven door de zussen Jasmine en Melissa Hemsley. Hemsley & Hemsley is een familiebedrijf dat zij in 2010 zijn begonnen. Het is een voedselservice die maatwerk levert aan mensen en hun gezinnen over de hele wereld. Daarnaast geven ze adviezen aan particuliere klanten, restaurants, hotels en ze cateren voor grote diners en evenementen. Drukke dames dus! 
 
De zussen staan in dit boek garant voor maar liefst 150 recepten voor elke dag. Makkelijk, leuk en stampvol goede voedingsstoffen. Kijk, dat willen we! 
Ze mijden fabrieksvoedsel, geraffineerde koolhydraten, suiker en chemische zoetstoffen en ze maken gebruik van pseudogranen zoals boekweit, quinoa en Amarant en alleen natuurlijke zoetstoffen met een hoge voedingswaarde. 
Dat past natuurlijk echt helemaal in het straatje van Kinderen kunnen prima anders eten! 
 
Het boek begint met 25 pagina’s met super fijne informatie. Een lijstje met tien dingen om vandaag al te doen, zodat je je meteen al gezonder voelt bijvoorbeeld. Of een uitgebreide uitleg van de door hen bedachte “Beter dan” regel. Als je niet kunt vinden wat je zoekt, neem je de op één na beste optie. Heerlijk, ik hou er van. Het moet allemaal wel een beetje leuk blijven en dat straalt het boek ook uit. 
De recepten in het boek zijn opgedeeld in ontbijt, soepen, salades, bijgerechten en snacks, vlees en vis, groentegerechten, dressings en dips, gebak en nagerechten en dranken. 
Ik maakte de boekweitburrito’s die hier heel goed in de smaak vielen en ook de soca-pizza gemaakt van kikkerertwenmeel is een aanrader. Er staan echt zo ontzettend veel lekkere dingen in en ook echt weer eens wat anders dan de vele kookboeken die ik hier al in de kast heb staan. De foto’s zijn kleurrijk en het zijn er vooral lekker veel. 
 
Het is heerlijk als je weer een kookboek vindt waar je inspiratie van krijgt, creatief van wordt en bovenal waarvan je echt zin krijgt om al die lekkere dingen die erin staan te gaan proberen. 
 
Last but not least vind je achterin het boek nog een aantal bladzijden met lekker duidelijke uitleg van algemene bereidingswijzen en ook hebben ze alvast het een en ander voor je gecombineerd in handige menu’s. 
 
Echt een musthave dus!
Als jij net zo hebberig wordt van dit soort prachtige kookboeken als ik, klik je hier om het te bestellen
 
 
 
 
 
 
 
Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...