De Optimum 9400 van Froothie, wát een krachtpatser!

blender review 200pxSinds wij eten zoals we dat nu al zo’n 3 jaar doen is de blender niet meer weg te denken uit mijn keuken. Ik gebruik de blender elke dag, vaak zelfs meer dan één keer per dag. 
 
Ik was best heel tevreden met de 1000 Watt blender die onderdeel uitmaakte van mijn keukenmachine, totdat ik zelf amandelpasta wilde maken. Dat ging wel in mijn blender, maar echt snel en handig was het niet. 
 
Zo kwam het dat ik op zoek ging naar een blender met wat meer kracht en mogelijkheden. Die vond ik op www.froothie.nl
 
Inmiddels ben ik de gelukkige eigenaar van de Optimum 9400, het bestverkochte model van Froothie. Vergeleken bij deze krachtpatser valt mijn oude blender zwaar in het niet. Deze Optimum 9400 heeft een krachtige industriële hogesnelheidsmotor van maar liefst 2,238 Watt. Dat wil zeggen dat hij 44000 rondjes per minuut maakt! 
Daarnaast heeft hij geen 4 messen zoals de meeste blenders, maar 6 messen. Noten en ijs zijn dus geen enkel probleem en maalt hij fijn in slechts een paar seconden. 
Wat hebben we tot nu toe gemaakt?
De smoothies, groen en minder groen, worden hier bijna dagelijks gemaakt en zijn echt zo ontzettend snel klaar, echt een kwestie van seconden. Doordat deze blender zo krachtig is kun je er ook met gemak wat noten doorheen doen, je smoothie wordt er lekker romig van. Met mijn vorige blender zaten er dan toch ieniemienie stukjes noot door de hele smoothie, maar met de Optimum vind je er niets van terug dan alleen de heerlijke romige smaak. 
IJs
Het is ook heerlijk én gemakkelijk om zelf ijs te maken.  We bevroren twee mango’s in stukjes en hadden binnen no time heerlijk vers mango ijs, met alleen mango als ingrediënt. Simpel, maar zo ontzettend lekker! Dit kun je natuurlijk maken met alle soorten fruit. 
Notenpasta
Amandelpasta maken is echt heel eenvoudig geworden. Ik maak nu zelfs een dubbele portie in één keer. De noten zijn binnen no time fijn en even later begint zich al snel een heerlijke pasta te vormen. Even doorroeren met de bijgeleverde stamper tool af en toe en klaar is het. 
Amandelmeel
Amandelmeel is heerlijk om mee te bakken, maar in de winkel wel heel prijzig. Ik maal mijn amandelen nu zelf in de blender in een paar seconden en bespaar zo een hoop geld. Zeker als je vaak broodvervangers bakt, is het fijn als je wat kunt besparen op deze manier. 
Notenmelk
Naast notenpasta en notenmeel kun je ook eenvoudig zelf notenmelk maken met de handige bijgeleverde notenmelk tas. 
Warme soep
Wist je dat je zelfs een warme soep kunt maken in deze blender? De blenderkan is van hittebestendig BPA-vrij kunststof. De blender draait zo snel dat je in 10 minuutjes een warme soep hebt! Heerlijk voor de lunch natuurlijk of even snel tussendoor.
 
Last but not least krijg je bij de blender het ontzettend leuke en inspirerende receptenboekje “Healthy Eating” cadeau. Mijn zoon ging meteen aan de slag met de heerlijke ‘Caramel smoothie’ en tijdens het paas ontbijt verraste hij ons met de ‘Chocolate shake’. 
Er kan nóg veel meer!
We hebben de blender dus al uitgebreid getest en dan hebben we nog lang niet alles geprobeerd wat je er mee kunt. Zo kun je er ook nog groenten en kaas mee raspen, koffiebonen malen, room kloppen, deeg en beslag in maken en ook heerlijke ijs slushies. Hoe je dat doet zie je in dit filmpje https://www.youtube.com/user/FroothieTV 
 
Smoothie van radijsblad en mango
Vanmorgen maakte ik zelf nog een ontzettend lekkere, verrassende smoothie met meloen en radijsblad, die ik graag met jullie deel. Een bosje radijs is niet op als de radijsjes op zijn, het blad is eetbaar en heel erg gezond! Ik maakt er  deze smoothie mee, super zacht en heerlijk voor jezelf én je kids! 
Wat heb je nodig? (voor 2 glazen)
2 flinke handen radijsblad
¼ meloen
water (hoe meer hoe dunner de smoothie, dus naar believen)
sap van een halve limoen
½ banaan
¼ tl gemberpoeder
½ avocado
Alles even in de blender en binnen een paar seconden klaar. Proost! 
 
Wil jij ook zo’n super blender? Je vindt de blenders van Froothie op www.froothie.com. 
 
 
 
Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...