Oersterk eten van Richard de Leth: Een oerlekker kookboek!

oersterketen 200pxVerslaafd!
Ik beken. Mijn verslaving aan prachtige kookboeken is een feit. Ze glimmen me tegemoet en ik wil ze allemaal hebben. Er worden de laatste tijd zulke prachtige, gezonde kookboeken gemaakt, heerlijk! 
 
Zo ook het nieuwste boek van Richard de Leth: Oersterk Eten
Het bladeren door de mooie foto’s is een feestje op zich en dat de recepten dan ook nog allemaal zo gezond én waanzinnig lekker zijn maakt het alleen maar nog leuker. 
Fijne, praktische indeling
Het boek is heel handig ingedeeld volgens de seizoenen. Daarnaast start het boek met het hoofdstuk “basis” waarin je heel gemakkelijk de vervanging voor melk, brood, aardappels op een rij hebt en een aantal super handige basisrecepten voor bouillon, gezonde alternatieven voor bindmiddelen, sausjes en kruidenmixen.
Alleen die basisrecepten zijn eigenlijk al onmisbaar in je gezonde keuken. Lekker als je die zo overzichtelijk bij elkaar hebt dus. 
Verder is er ruimte voor een hoofdstuk Feest, met onder andere gezonde frites, chips en koekjes. En een hoofdstuk Oersterk & Friends met daarin de favoriete recepten van bekende gezonde collega’s van Richard. 
Tel daar smoothies, insecten en eetbare wilde planten bij op en je hebt een prachtig naslagwerk voor in je gezonde keuken. Met heel veel informatie en een keur aan lekkere recepten. 
Naanbrood met kipshoarma
Ik maakte afgelopen weekend het naanbrood met kipshoarma en hoewel ik het recept al verdubbeld had voor mijn hongerige pubers zaten ze me vragend aan te kijken toen het op was. Het naanbrood van amandelmeel en tapioca is een bijzondere combinatie, een erg lekkere smaak en structuur. Echt een recept dat we vaker gaan maken! 
Hebben?
Ben je net zo verslaafd aan mooie kookboeken als ik? Dan mag Oersterk Eten echt niet ontbreken in je keuken. Je kunt het hier bestellen
 
 
 
Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...