Zipzicles, super handige ijszakjes!

zipzicle 200pxKen je ze? Van die leuke zakjes met limonade die je vloeibaar koopt in de supermarkt en dan thuis invriest? Ik was er gek op als kind. Maar die limonade he… daar word ik niet zo happy van. 
Kabouter kleurstof
Zo heb je bijvoorbeeld schattige Kabouter Plop varianten. Lijkt leuk, maar schrik niet, er zitten 5 verschillende synthetische kleurstoffen in. (E104, E122, E131, E133, E150D)
 
De bijwerkingen van deze kleurstoffen liegen er niet om: van hyperactiviteit (denk je ze rustig te houden met een ijsje), astma en eczeem tot zelfs anafylactische shock aan toe. Dat verwacht je toch niet van zo’n schattig kaboutertje. 
Er zijn ook ijsjes zonder kleurstoffen van Cool Stick bijvoorbeeld, maar helaas, die zitten vol met maar liefst vier soorten zoetstoffen.
Zelf ijs maken wordt zo wel heel erg leuk!
Zelf ijs maken is natuurlijk helemaal niet zo moeilijk en er zijn vormpjes in overvloed. Recepten en ideeën te over. Maar wat ik laatst tegenkwam had ik nog niet eerder gezien: zakjes om die leuke ijsjes zelf te maken! Het werkt super eenvoudig, je giet je sapje of wat je wilt in het zakje en het zakje wordt afgesloten met een zip sluiting. De zakjes zijn gemaakt van BPA vrij plastic. 
Je kunt dus lekker zelf kiezen wat je er in wilt doen. Of nog leuker, je kind laten kiezen! 
 
Ik koos voor een lekker slowjuice sapje. Eentje met ananas en biet, geeft een prachtig roze kleurtje en eentje met appel, peer en mandarijn die mooi oranje werd. Beide echt een groot succes hier! 
Ook kun je in je blender heerlijk ijs maken. Doe bijvoorbeeld een banaan met een scheutje kokosmelk en wat cacaopoeder in je blender en giet het mengsel in een Zipzicle zakje. Smullen! 
 
Luke, de bedenker van Zipzicles
Het verhaal achter de zakjes is ook heel leuk. De bedenker is Luke. Een jongen die niet tegen reguliere kleurstoffen in ijs kon. Dus maakten ze altijd zelf ijsjes in de welbekende ijsvormpjes. Tot een moment waarop Luke het jammer vond dat hij, als hij op vakantie ging, het zelfgemaakte ijs niet mee kon nemen. Zo bedachten ze de zakjes. Die je kunt vullen en meenemen en zo in de vriezer gooit! 
 
En hier koop je de Zipzicle zakjes!
De Zipzicle ijszakjes zijn in Nederland verkrijgbaar bij www.all4kitchen.nl. Je kunt kiezen tussen 12 zakjes voor € 3,99 of 18 zakjes voor € 5,99 en daarnaast zijn er super handige houdertjes, zodat je geen erg koude handen krijgt. 
 
Laat de zomer nu maar komen! 
 
 
 
 
Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...