Wat hebben we lekker gegeten uit de Beebox!

rozewafels beebox 200pxBeebox; een box vol verse producten, direct van de boer, wekelijks thuisbezorgd
Dat klinkt natuurlijk super. Dus dat vond ik zeker de moeite waard om eens te proberen. 
 
Ik kreeg van Beebox een box maaltijden voor vier personen. Super natuurlijk! Ik wordt als een kind zo blij als ik zo’n verrassingsbox thuisbezorgd krijg. Wat zal er in zitten? 
 
Onze Beebox bevatte het volgende: 
5 stuks bio Alkmene appel
1 stuk bio bleekselderij
680 ml bio bruine bonen
1 bio butternut pompoen
1 bio Chinese kool
4 stuks bio drumsticks
10 stuks bio eieren
2 stuks bio gele ui
75 gram bio kiemen
75 gram bio mierikswortelsaus
500 gram bio pannenkoekenmeel
1 kilo bio rode biet
2 stuks bio rode ui
250 ml bio slagroom
1 trosje bio trostomaat
4 stuks bio varkensmedaillons
400 bio wortelen
500 gram Zeeuwse Vlegel (tarwe)
Dag 1
Op de site van Beebox vind je elke week recepten die je met de inhoud van de krat van die week kunt maken. 
De eerste dag heb ik me uitgeleefd met de bruine bonen in een eenpansgerecht dat ik zelf had bedacht met daarin de bruine bonen, bleekselderij, rode ui, trostomaat, wortelen en appel. Mijn kinderen houden niet van bruine bonen, maar zelf vond ik het heerlijk gelukkig. 
Dag 2
Dag twee ben ik even culinair losgegaan en hebben we knalroze wafels gebakken en deze gevuld met in reepjes gesneden varkensmedaillons, gewokt met Chinese kool en gele ui. We besmeerden de wafels met mierikswortelsaus, daarop geraspte appel en dan de mix van varkensmedaillons en Chinese kool. Echt super lekker. Ik was nieuwsgierig wat de kids er van zouden vinden, maar volgens hen konden we dit veel vaker gaan eten! 
De roze wafels waren echt top. Ik denk dat er weinig kinderen zijn die dat niet leuk vinden. Ik heb pannenkoekbeslag gemaakt en daardoorheen de (even gestoomde) biet gepureerd. Zo zit er een kilo bietjes in je beslag en je eet toch niet echt bietjes voor je gevoel. Echt het proberen waard als je kind moeilijk groente eet bijvoorbeeld. 
Dag 3
Het derde recept op de site was een recept met een pompoen ovenschotel die me waanzinnig lekker lijkt, maar waar ik op dat moment echt even niet aan toe kwam. Deze ga ik zeker nog een keer maken. De slagroom en pompoen waren hiervoor bedoelt, maar de pompoen heb ik verwerkt in een stoofschotel en de slagroom hebben we op een zelfgebakken appeltaart gedaan. 
Meer dan alleen maar groenten
Wat erg handig is aan de Beebox, is dat het niet alleen een kratje groenten is, maar dat al je ingrediënten er in zitten voor drie dagen. Twee dagen vlees en één dag vegetarisch. Zeker als je druk bezet bent is dat erg handig. Geen omkijken naar. Je print een recept van de site en hoeft verder niet na te denken of je boodschappen te halen. De kwaliteit van de producten was echt gewoon heel goed. Stuk voor stuk heerlijk. 
Of ik het vaker zal gaan bestellen?
Het lijkt me vooral in sommige periodes echt heel handig. Nu ik zwanger ben en niet zo heel makkelijk al die weekboodschappen in huis kan halen, is het ideaal. Of straks als ik bevallen ben, lijkt het me ook perfect. Ik werk thuis en dat zorgt ervoor dat ik op zich prima tussendoor mijn boodschappen kan halen, maar dat kost ook allemaal best heel veel tijd. 
Lekker uit je eigen streek
De Beebox zit vol met streekproducten. Ik woon in landelijke omgeving vol met fantastische streekproducten, maar die liggen niet hier in de supermarkt. Als ik die wil hebben ben ik met een rondje langs de boeren al gauw een hoop tijd kwijt. Met de Beebox heb je dat dus allemaal in één keer in huis, dat is een groot voordeel ten opzichte van de supermarkt. Vers uit de streek is toch lekkerder vind ik. 
Al met al zeker voor herhaling vatbaar!
Nieuwsgierig? Er zijn verschillende soorten Beeboxen, namelijk: 
- Box basics
- Box maaltijden
- Box leefstijl
- Box extra
Beebox hanteert 4 principes:
1.Eerlijke prijs - direct van de boer naar de consument.
2.Uit Nederland - producten afkomstig van Nederlandse boeren.
3.Biologisch – zoals de natuur het bedoeld heeft.
4.Transparant - altijd weten waar je producten vandaan komen.
 
Op de site van Beebox vind je natuurlijk alle informatie en kun je het zelf eens proberen! 
Kijk op www.beebox.nl.
 
 
Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...