Gebruik kokosolie!

kokosolie 200pixKokosolie is hip!

En niet zonder reden! Kokosolie is namelijk supergezond, smakelijk en het is een 100% natuurlijk product.

5 redenen waarom ik het zo graag gebruik: 
  1. Kokosolie is heel rijk aan laurinezuur (zo’n 50%) wat zeer krachtig werkt tegen bacteriën, virussen, schimmels en parasieten. Ter vergelijking: moedermelk bestaat voor zo’n 30% uit laurinezuur om baby’s te beschermen tegen schadelijke bacteriën van buitenaf.
  2. Kokosolie bestaat ook voor ongeveer 90% uit verzadigde plantaardige vetten. Het voordeel daarvan is dat deze verzadigde vetten heel ongevoelig zijn voor hoge temperaturen. Het is dus bij uitstek geschikt om in te bakken en te frituren. Kokosolie gaat daarom ook vele malen langer mee in de frituurpan dan plantaardige frituuroliën. Niet verzadigde plantaardige oliën zoals zonnebloem olie of arachide olie gaan bij hogere temperaturen al gauw oxideren. Daarbij ontstaan er giftige stoffen die zeer schadelijk voor de gezondheid zijn.
  3. Kokosolie is ook nog eens heel licht verteerbaar en dus heel prettig voor mensen met spijverteringsproblemen.
  4. Kokosolie is gewoon ook nog eens heel erg smaakvol in het gebruik. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijk mee bakken in cakes en tussendoortjes, maar ik verwerk het ook veel in mijn ontbijt 
  5. En last but not least, het is een heerlijk huidverzorgingsprodukt, dat 100% natuurlijk is. Gebruik het als nachtcreme of doe eens een theelepeltje in je bad en je komt er superzacht weer uit!

De kokosolie op de foto is van Nutiva, deze is biologisch, koudgeperst, extra virgine en zit in een BPA-vrije pot. Ik bestel deze kokosolie altijd bij iherb, dat scheelt enorm in de prijs. Ook voor supplementen trouwens en tal van gezonde huidverzorgingsprodukten. Gebruik kortingscode WOF857 en ontvang ook nog eens 5 tot 10 $ korting op je eerste bestelling! (meer info over bestellen bij iherb lees je hier)

 Wat doe jij allemaal met kokosolie? 

 

 

Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...