Verstopte groenten in een smoothie voor kinderen, handig en lekker!

Ik houd nogal van praktische oplossingen en gemak. De uitdaging is om een gezonde leefstijl samen te laten komen met praktisch en gemakkelijk. Elke keer als dat weer lukt, geeft dat echt een kick. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn!
Op zondag heb ik altijd extra veel zin in versgeperste  sapjes. En dan bedoel ik niet de zondagse sinaasappelsap. Ik pers graag hele andere dingen uit. Bietjes, wortelen, gember, boerenkool en nog veel meer. Heerlijk vind ik dat. Ook omdat ik er dan even lekker rustig de tijd voor heb. 
Inmiddels heb ik voor de rest van de week een briljante oplossing bedacht om deze lekkere sapjes toch binnen te krijgen of te combineren. 
Als ik op zondag met de sapcentrifuge aan de slag ga, dan pers ik standaard meer uit dan ik op dat moment gebruiken wil. Ik pers soort voor soort uit en wat ik over wil houden giet ik in ijsblokzakjes! 
Dit gooi je in de vriezer en je kunt de hele week naar smaak een blokje pakken en aan een smoothie in de blender toevoegen. Supersimpel en geen gedoe met de sapcentrifuge op de dagen dat je daar helemaal geen tijd voor hebt. 
Het is zelfs zo dat je een blokje bietensap of boerenkoolsap niet of nauwelijks terug proeft in een “gewone” smoothie. Zo kun je dus ook nog eens allerlei gezonde groentes verstoppen en krijgt je kindje ongemerkt toch lekker  groenten binnen! 
 
Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...