Pompoenpitten: een echte superfood!


Eet jij wel eens pompoen? Als je de pitjes eruit gehaald hebt, gooi deze dan niet weg! Pompoenzaad is een echte superfood, zonde om zo in de prullenbak te gooien! 
Twee vliegen in één klap
Wij eten graag pompoen uit de oven, volgens dit recept. Als je toch de oven aan hebt staan, dan kun je meteen de pitjes van de pompoen mee roosteren. 
Je moet daarvoor even de pitjes tussen de draden uit vissen als je de pompoen hebt uitgehold. Je wast ze even schoon en legt ze dan op een vel bakpapier op een ovenplaat, nog wat zeezout of Himalayazout erover en klaar. 
Als je je pompoenblokjes uit de oven haalt zijn ook de pitten klaar. Je kunt ze eten net zoals je zonnebloempitten eet. Bijt de buitenste schil even stuk met je tanden en haal het groene pitje dat erin zit er uit om op te eten. Leuke bezigheid voor als je voor de tv zit! 
Echte superfood!
Pompoenpitten zijn ook nog eens heel gezond! Er zitten ongelooflijk veel vitaminen en mineralen in die kleine pitjes! Zo zit er heel erg veel vitamine E in, maar ook veel B vitamines en vitamine C. Daarnaast bevatten ze mangaan, fosfor, koper, magnesium, ijzer, zink, seleen, calcium en kalium. Je snapt niet dat het past in zo’n pitje! 
 
Heb je onze e-books al gezien? Vol overheerlijke recepten en superveel tips en informatie om op een eenvoudige manier met het hele gezin gezond te eten. Niet moeilijk, wel lekker, leuk en stoer! Je vind ze hier. Download ze vandaag nog en je kunt meteen aan de slag! 

 
Pin It

Wij maken gebruik van cookies om de website te verbeteren en integratie met social media mogelijk te maken. Ook maken wij gebruik van Google Analytics Meer...